Obavijesti

Sport

Komentari 47

Evo gdje možete gledati veliki El Clasico: Čeka nas pravi spektakl

Evo gdje možete gledati veliki El Clasico: Čeka nas pravi spektakl

Real Madrid je u listopadu prošle godine slavio protiv Barcelone u prvom ovosezonskom El Clasicu (2-1), a večeras od 20 sati slijedi čin drugi. I to u polufinalu Superkupa. U Saudijskoj Arabiji

VIDEO

Real Madrid juri prema naslovu La Lige i lovi trofeje u ostalim natjecanjima, a od Barcelone je ostalo samo ime. Nema više Cristiana Ronalda i Lea Messija, ali El Clasico je i dalje jedan od najgledanijih sportskih događaja. Tako će biti i večeras, ne sumnjamo.

Pokretanje videa...

Hrvatska na Maksimiru uoči Malte VIDEO

Momčad Carla Ancelottija je u listopadu prošle godine slavila u prvom ovosezonskom El Clasicu (2-1), a večeras od 20 sati slijedi čin drugi. I to u polufinalu Superkupa. U Saudijskoj Arabiji. 

Pomalo neobično, ali La Liga je prije tri godine pronašla način kako još malo podebljati račun. Superkup je u Španjolskoj prije bio tradicionalni dvoboj između osvajača prvenstva i osvajača Kupa, no čelnici lige su Super kup odlučili prebaciti u Saudijsku Arabiju pod izlikom popularizacije nogometa na tome području. (Čitaj, još novca).

FILE PHOTO: LaLiga - FC Barcelona v Real Madrid

Promijenio se i format pa ovo natjecanje, uz osvajača Kupa (Barcelona) i prvaka Španjolske (Atletico Madrid), igraju finalist Kupa Kralja (Athletic Bilbao) i doprvak La Lige (Real Madrid). A ples kuglica nam je već u prvom polufinalu pripremio spektakularni dvoboj između Reala i Barce. 

Dva velikana velike povijesti, ali u potpunosti drugačije sadašnjosti. Real Madrid proživljava novu renesansu pod vodstvom Carla Ancelottija. Uz dirigentsku palicu čudesnog Luke Modrića, dodajte golove neuništivog Karima Benzeme, mladost i energiju Viniciusa i Asensija. I dobijete ovo. Stroj koji melje sve pred sobom. 

La Liga 2021/2022, FC Barcelona - Real Madrid CF

Real u prvenstvu drži prvo mjesto s pet bodova više od Seville i kako trenutno igra, bilo bi ogromno iznenađenje da ne pospremi 35. titulu prvaka u trofejne vitrine. Uz to, klub se bori i za trofej u Kupu te u Ligi prvaka gdje ga čeka PSG u osmini finala. 

Ipak, nije sve tako bajno i na Santiago Bernabeu. Kraljevski klub je na mišiće izbacio trećeligaša Alcoyano iz Kupa (3-1), a godinu je otvorio porazom od Getafea. Bez obzira na to, Madriđani su veliki favoriti u ovome susretu. Uz svo poštovanje prema katalonskom divu, sve osim pobjede Reala bilo bi veliko iznenađenje. Koeficijent na pobjedu Reala je 1.90, na Barcu 4, a na neriješeno 3.50. Ipak, ovo je Superkup. Igra se jedna utakmica i razlika od 17 bodova u prvenstvu između ove dvije momčadi baš ništa ne znači. Ancelotti za ovaj susret neće moći računati na Balea i Diaza.

Real Madrid vs Internazionale Milano Champions League group D match day 6

S druge strane, naslov u Superkupu bi Barceloni donio prijeko potrebnu injekciju samopouzdanja i barem malo ublažio katarzu kroz koju prolazi španjolski velikan. 

Od kluba koji se borio za tripletu, Barca je došla do razine kada joj je glavni cilj plasman u Ligu prvaka. Xavi je došao kako bi izbavio svoj voljeni klub iz crne rupe u koju ga je zatrpao Ronald Koeman, no takvo nešto ne ide preko noći. To je proces koji će čelnici kluba morati istrpjeti.

LaLiga - RCD Mallorca v FC Barcelona

Financijski kolaps bacio je Barcelonu na koljena. Klub je dužan preko milijardu eura, Josep Bartomeu opustošio je blagajnu pa pobjegao glavom bez obzira. A uz to je stigao i odlazak Lea Messija. Nešto što je klubu zadalo još bolniji udarac. Novca za pojačanja nema pa se Blaugrana silom prilika morala osloniti na igrače iz svog pogona. I tu itekako ima potencijala. Riječ je o velikim talentima koji bi u budućnosti mogli nositi Barcelonu. Ali, kažemo, u budućnosti. Za to još nisu spremni pa su takvi i rezultati. 

LaLiga - Granada v FC Barcelona

Barcelona je u La Ligi na šestom mjestu, a od Lige prvaka se oprostila u grupnoj fazi i put će nastaviti u Europskoj ligi. I to prvi put nakon 21 godine. To dovoljno govori o kakvom mučnom putu je riječ. Priliku za trofej imat će i u Kupu gdje su se probili do osmine finala. 

Koliko god sve to zvučalo kritično, Xavi je ipak uspio podignuti momčad. U posljednjih pet utakmica su triput slavili i dvaput remizirali. Što je veliki napredak u odnosu na katastrofalne rezultate početkom sezone.

La Liga 2021/2022, FC Barcelona - Real Madrid CF

Hoće li nešto bolje igre u posljednje vrijeme biti dovoljan okidač za pobjedu protiv Reala, teško je reći. No, igra se jedna utakmica i sve je moguće. Iako je riječ o Superkupu, u ovome trenutku osvajanje ovog trofeja je za Barcu ravno osvajanju Lige prvaka. U takvom nečemu sigurno neće sudjelovati Sergi Roberto, Demir, Eric Garcia i Martin Braithwaite koji su ozlijeđeni. 

Susret se igra na King Fahd stadionu u Rijadu, a počinje od 20 sati. Prijenos je na Sport Klubu 1. U drugom polufinalu u četvrtak sastaju se Atletico Madrid i Athletic Bilbao. Finale je na rasporedu 16. siječnja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka