Obavijesti

Sport

Komentari 15

Evo kako su Francuzi 'izmislili' senzacionalnu 'repliku' Henryja

Evo kako su Francuzi 'izmislili' senzacionalnu 'repliku' Henryja
1

CLAIREFONTAINE Monacova senzacija Kylian Mbappe prošao je slavnu školu nogometa u kojoj je ponikao i veliki Thierry Henry. Ako usporedite način igre obojice, primijetit ćete ogromne sličnosti. To nije slučajno...

VIDEO

Oni koji pomnije prate nogometna zbivanja u Francuskoj sigurno su čuli za njihovu slavnu nogometnu školu u Clairefontaineu. Otvorena je 1988., a u njoj su ponikli slavni igrači poput Williama Gallasa, Nicolasa Anelke, Blaisea Matuidija, Oliviera Girouda i Thierrya Henrya, najboljeg strijelca u povijesti 'tricolora'.

Tek je postao punoljetan, a već zabio hattrick

Najnovije ime koje se nadovezuje na popis je ono Kyliana Mbappea (18), mladog ofenzivca Monaca koji ove sezone trpa i trpa protivnike.

U subotu je Subašićev tim pobijedio Metz 5-0 na svom terenu i tako nakon 25 kola zadržao tri boda prednosti ispred branitelja naslova PSG-a. Zabili su čudesnih 75 golova što je 3,9 u prosjeku čime su debelo najefikasnija momčad Europe. Metzu, koji je od Monaca ove sezone ukupno 'progutao' 12 komada, Mbappe je utrpao tri.

Najmlađi je igrač kojem je to uspjelo u Ligue 1 (18 godina i 2 mjeseca) još od Jérémyja Méneza 2005. godine (17 godina i 8 mjeseci).

Baš mladi Mbappe iskače kao nova nogometna senzacija. Debitirao je 2. prosinca 2015. za 'kneževe' i već tada se vidjelo da odskače brzinom i tehnikom.

Henryjev nasljednik

Nije trebalo dugo da ga usporede s legendarnim Thierryem Henryem zbog načina igre - golobradi Kylian ima 'korak gazele', lopta mu se lijepi za nogu i zabija golove s lakoćom.

U 23 nastupa ove sezone 11 puta tresao je mrežu protivnika te upisao osam asistencija u samu 1022 minute igre!

Impresivna statistika za mladog igrača koji je tek zakoračio u svijet 'velikih dečkiju', a poznata je i priča kako ga je silno želio Zinedine Zidane u ljeto 2016. u Realu.

Monaco je i bio spreman pustiti svoje čudo od djeteta, ali Mbappe je poručio da je još rano za takav korak i da je za njega najbolje da se razvija postepeno.

Mudra odluka mladog i neiskusnog igrača kojem je profesionalizam usađen u ranoj dobi budući da je prošao slavnu akademiju Clairefontaine.

Francuska 'La Masia'

Naime, francuska 'La Masia' selektira igrače do najstarije životne dobi od 13 godina koji imaju francusko državljanstvo i oni se sele u nogometni kamp gdje provode vrijeme od ponedjeljka do petka. Vikendom idu doma i igraju za svoje klubove gdje su registrirani, a uz sve to prolaze i adekvatno školsko obrazovanje.

Na akademiji najveća se pozornost posvećuje ovim faktorima, sve te odlike krasile su svojevremeno Henrya. Mbappe je na savršenom putu da postane poput Arsenalove legende.

- učiniti igračeve kretnje bržim i boljim
- učiniti igračeve kretnje efikasnijim i mudrijim
- naučiti igrače da koriste slabiju nogu
- detektirati protivničke slabe strane
- rad na mentalnoj čvrstini
- taktičko-tehnički faktor

Nadamo se da mladog Mbappea nisu naučili i trik zabijanja golova rukom...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome