Obavijesti

Sport

Komentari 71

Evo kakva kazna čeka Ivana Leku! Po istom je pravilniku HNS kaznio Dinamova trenera...

Evo kakva kazna čeka Ivana Leku! Po istom je pravilniku HNS kaznio Dinamova trenera...
6

Izrekao je Leko u svojoj eskapadi i jednu nebulozu: 'Za takvo nešto se trenera Hajduka ne isključuje.' Što to znači? Da je trenera Istre ili Slavena Belupa ili Varaždina za vrijeđanje suca u redu isključiti, ali trenera Hajduka ne?!

VIDEO

Psovke ne moramo ponavljati. Rječnik kojim je Ivan Leko počastio suca Darija Bela u poluvremenu Superkupa između Dinama i Hajduka (1-0) je ovdje i posve je neprimjeren. Čak i nevažno da je i neopravdan, jer Belova je odluka, na koju je Hajdukov trener poludio, bila ispravna.

- Šest mjeseci sam ovdje i nije bilo korektnijeg trenera - odmah je istaknuo Leko točan argument koji će mu ublažiti kaznu, ali i nastavio 'udarati' po sucu nakon utakmice, kad se već morao ohladiti:

VIDEO

- Frajer mi daje crveni karton, hoće biti glavni lik. To je ego, na meni gradi autoritet. Nisam došao ovdje da me ponižava i da mojoj momčadi oduzme situaciju da uzmemo trofej. Momčad je sigurno bolja s trenerom na terenu, nego bez njega. I taj je detalj bio bitan...

Dakako, isprika je izostala. Možda dođe ona kao Livajina Šibeniku: pismena disciplinskoj komisiji, za internu upotrebu (čitaj: manju kaznu), a ne javna niti izravno žrtvi uvreda.

E, da, izrekao je Leko i jednu nebulozu:

- Za takvo nešto se trenera Hajduka ne isključuje.

Zagreb: Trener Hajduka Ivan Leko izgubio živce te zaradio isključenje

Što to znači? Da je trenera Istre ili Slavena Belupa ili Varaždina za vrijeđanje suca u redu isključiti, ali trenera Hajduka ne?!

Leko je, naravno, utakmicu vodio mobitelom, što je i Filip Krovinović opisao:

- Tijekom utakmice ne utječe na nas na terenu to što trener nije na klupi.

Na tom je tragu i izjava Nenada Bjelice iz doba kad zbog kazne nije vodio utakmicu Dinama i Benfice (1-0):

- Ja vodim tu utakmicu kao svoju. Bez obzira na to što nisam bio na klupi, ja sam pripremao momčad cijeli tjedan za nju.

Zagreb: Trener Hajduka Ivan Leko izgubio živce te zaradio isključenje

A kakva kazna čeka Hajdukova trenera? I tu se vraćamo na Bjelicu. Koji je napravio isti prekršaj kao Leko na utakmici Osijeka i Dinama 2020. godine. Njegova je meta bio sudac Mario Zebec, a HNS ga je kaznio s mjesec dana zabrane vođenja utakmica i 2000 kuna!

Bjelica se žalio i ispričao, ali kaznu su mu potvrdili. No, žalbom je odgodio suspenziju za 15-ak dana pa je vodio derbije s Hajdukom i Rijekom. A onda je stjecajem okolnosti došla pandemija korona virusa i Bjelica je propustio samo jedan susret, s Istrom. 

Na isti je način, s mjesec dana suspenzije, bivši disciplinski sudac Saša Pavličić Bekić 2017. kaznio Cibalijina golmana Vranića i trenera Šibenika Labrovića. Bila je to prva takva kazna za vrijeđanje suca.

Ni Leku neće zaobići slična kazna. Jer disciplinski pravilnik HNS-a u članku 52. kaže:

Zagreb: Trener Hajduka Ivan Leko izgubio živce te zaradio isključenje

"Za naguravanje/odguravanje ili psovanje ili vrijeđanje suca igračima slijedi zabrana igranja od jednog do pet mjeseci ili od dvije do deset utakmica, a za dužnosnike zabrana obavljanja funkcija od dvije do deset utakmica ili od jednog do pet mjeseci."

Štoviše, mjesec dana, kao najstrožu kaznu za taj slučaj, pravilnik propisuje i za prigovor na odluku suca, bez psovanja ili vrijeđanja.

Zagreb: Trener Hajduka Ivan Leko izgubio živce te zaradio isključenje

Dakle, najmanja kazna Leki bit će dvije utakmice zabrane vođenja. Izgledno je i mjesec dana, što može značiti četiri utakmice, ali dok se disciplinska komisija sastane i odluči, pa se Hajduk žali, pa se žalba odradi... i prošli svi derbiji! Što znači da bi Hajduk lako mogao s prvim trenerom na Dinamo, Rijeku i Osijek u prva tri kola HNL-a, a onda bez njega protiv Slavena, Rudeša, možda i Varaždina i Istre.

- Nek' me kazne i s deset utakmica! - izazvao je Leko.

Neće biti deset, ali neće ni proći 'lišo'.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju