Obavijesti

Sport

Komentari 8

Evo nas opet u igri: Vratili su se malo stariji, ali i puno lošiji

Evo nas opet u igri: Vratili su se malo stariji, ali i puno lošiji
9

Paul Scholes posljednji je u nizu sportaša koji nije dugo izdržao u mirovini te se vratio onom najdražem, igranju. Vraćali su se Jordan, Schumacher, Armstrong...

VIDEO

Gledao sam te nove klince i razmišljao kako  bi bilo igrati protiv njih. Zato sam se vratio, rekao je Michael Jordan na dan povratka iz mirovine 2001. godine i potpisivanja ugovora sa slabašnim Washington Wizardsima.

A najbolji košarkaš svih vremena tek je jedan u nizu velikana koji nisu mogli uživati u mirovini. Želja da ponovno osjete moć koju su imali dok su bili na vrhuncu bila je jača od razloga zbog kojeg su otišli. Bile to godine, kao što je u Jordanovu slučaju, ili ozljede nakon kojih je povratak izgledao isprva gotovo nemoguć. Jedino je legendarni razbijač Mike Tyson imao malo drukčije razloge.

Njega u mirovinu nisu poslale ni godine ni ozljede nego “luda glava” i divlja narav. Točnije, američka policija. Mike se vratio, ali nikad nije bio ni sjena dotad neponovljivom udaraču. Kao uostalom i svi velikani koji su se pokušali još jedanput vratiti.

Michael Schumacher srušio je svoju karizmu u samo nekoliko utrka, Michael Jordan u Washingtonu je pokazao da je ipak “s ovog svijeta”. Unatoč tome što je s 38 godina bio najbolji strijelac kluba. 

Neki su, poput Lancea Armstronga, stigli blizu vrha, ali nikad se na sam vrh nisu vratili. Posljednji u nizu je Paul Scholes. Veznjak Manchester Uniteda prije sedam mjeseci rekao je zbogom, ali ni on nije izdržao. Na prvi poziv Alexa Fergusona, prekjučer se vratio.

Mirovina im dosadila: Jordan se vratio dvaput, a Tysona ‘umirovila’ policija

Michael Jordan

Nakon tri godine u mirovini Michael Jordan se 2001. vratio u NBA ligu kao član Washingtona. Iste sezone bio je prvi strijelac kluba. 

Evander Holyfield

Nakon tri poraza u nizu, 2004. odlučio je ostaviti se boksa. Ali nakratko. Već 2006. ponovno boksa i dobiva četiri meča zaredom.

Ian Thorpe

Jedan od najboljih plivača svih vremena u studenom 2006. objavio je kraj karijere. Vratio se u veljači prošle godine. 

Martina Navratilova

Čudesna Čehinja s 38 godina ostavila se profesionalnog tenisa. Punih šest godina bila je u mirovini, a onda je opet uzela reket.

Perica Bukić

Među ovim velikanima Perica je rekorder u trajanju mirovine. Vaterpolsku karijeru završio je 2002. godine, a vratio se 2011.

Mike Tyson

Za razliku od ostalih sportaša, Mikea je ‘umirovila’ policija. No nakon tri godine u zatvoru vratio se u ring 1995. godine.

Lance Armstrong

Sedmerostruki pobjednik Tour de Francea 2006. je otišao u mirovinu. Nakon tri godine se vraća i osvaja treće mjesto na ‘svom’ Touru.

Martina Hingis

Zbog uzastopnih ozljeda gležnjeva i ligamenata sa samo 22 godine objavila je kraj. Nakon četiri godine pauze vratila se tenisu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja