Sport

Komentari 2

Evo njih opet: Legende sporta na fotografijama sad i nekad...

Zambata, Bonačić i Šurbek samo su neki od legendarnih sportaša koji će biti dio izložbe "Zlatne godine - sportaši nekad i sad", fotografa Pixsella Ante Magzana...

Imali smo snimanje s Dragutinom Šurbekom u Domu sportova. Kad smo završili, rekao sam mu da me ne čeka. Morao sam raspremiti stvari. U tom trenutku u dvorani je treniralo 30-ak klinaca. Šurbek je izlazio van, a cijela dvorana mu je zapljeskala, rekao nam je Anto Magzan, fotograf Pixsella, autor izložbe legendi hrvatskog sporta.

Slaven Zambata, Ozren Bonačić i Dragutin Šurbek samo su neki od legendi koji će biti dio izložbe "Zlatne godine - sportaši nekad i sad". Anto Magzan snimio ih je na njihovim borilištima, a izložba se može pogledati u galeriji "Modulor" na Trešnjevci.

Na izložbi koja će trajati od 15. do 17. svibnja bit će prikazano 12 fotografija legendarnih hrvatskih sportaša uz dodatnih 12 fotografija iz privatnog arhiva.

Zambata je na snimanju pokazao da je u formi i sa 73 godine na leđima. Legendarni Dinamov napadač tako se za snimanje zagrijavao radeći sklekove. 

Ozrena Bonačića fotograf Pixsella smjestio je u bazen. Bonačić se posebno raznježio kad je morao staviti kapicu na glavu.

- Uh, ne sjećam se kad sam je zadnji put stavio na glavu. Ovo me vratilo u djetinjstvo - rekao je Bonačić.

Najčitaniji članci