Obavijesti

Sport

Komentari 90

Evo što su 'vatreni' po struci: Od keramičara, trgovca, vozača i onih koji su odustali od škole

Evo što su 'vatreni' po struci: Od keramičara, trgovca, vozača i onih koji su odustali od škole

Lovren je završio srednju školu za elektroinstalatera, Juranović je školovani prehrambeni tehničar, Budimir i Perišić su ekonomisti, a Kovačić i Kramarić završili su gimnazije

VIDEO

Hrvatski reprezentativci ponovno su ostvarili veliki uspjeh na svjetskoj pozornici osvojivši brončanu medalju u Katru čime su hrvatsku naciju učinili ponosnom. Puno treninga i odricanja stoji iza njihovih rezultata i razine profesionalizma na kojoj igraju, a prethodno su išli u škole te stekli određena zvanja koja se uvelike razlikuju od onoga što im je danas zanimanje. 

Pokretanje videa...

specka vatreni kada su bili mali 02:38

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (37) nakon završene osnovne škole u Zadru upisao je ugostiteljsku, ali nakon prve godine otišao je u Dinamo u Zagreb gdje je pohađao i završio večernju školu. 

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco

Hrvatski stoper Joško Gvardiol (20) išao je u Osnovnu školu Josipa Račića na Srednjacima da bi kasnije upisao Školu za cestovni promet na Kennedyjevom trgu i stekao zvanje vozača. Gvardiol nije nastavio s fakultetskim obrazovanjem, ali jednom je prilikom rekao da ne odbacuje tu mogućnost. 

Borna Sosa (24) završio je gimnaziju nakon čega je upisao Prvu visoku školu za komunikacijski menadžment Edward Bernays. 'Vatreni' je u HRT-ovoj emisiji kod Roberta Knjaza rekao da nije nogometaš da bi bio fizičar. 

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka

Marcelo Brozović (30) odustao je od srednje škole s 15 godine te se posvetio sportu. Iz škole se ispisao dok je igrao u Hrvatskom dragovoljcu, a u tome ga je podržao otac koji je 'zaključio da škola i nogomet ne idu skupa.'

Marko Livaja (29) po struci je trgovac, dok je Nikola Vlašić završio Turističko-ugostiteljsku školu, a nakon toga je školovanje nastavio u sustavu za obrazovanje odraslih.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Canada

Hrvatski golman Dominik Livaković (27) završio je Sportsku gimnaziju, a nakon državne mature upisao je Visoku školu međunarodnih odnosa i diplomacije, ali trenutačno pauzira. 

U privatnu gimnaziju u Amruševoj išao je Mateo Kovačić (28), koji je u to vrijeme bio i ministrant u župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, dok je Andrej Kramarić (31) završio  zagrebačku XV. gimnaziju, popularni MIOC.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Croatia v Brazil

Dinamovac Bruno Petković (28) išao je u Treću ekonomsku školu. A u jednom je intervjuu otkrio da je bio jako dobar u matematici, pogotovo u petom i šestom razredu. Išao je i na natjecanja, a fakultetsko obrazovanje na popisu je njegovih želja.

Ekonomsku školu završio je i Ante Budimir (31), koji je upisao i studij ekonomije u Zagrebu. Ivan Perišić također je ekonomist, a školovao se u Ekonomskoj i upravnoj školi u Splitu. 

Dejan Lovren (33) završio je srednju školu za elektroinstalatera, dok je Josip Juranović (27) školovani prehrambeni tehničar. Mislav Oršić (29) završio je zagrebačku Osnovnu školu Ante Kovačić u Španskom, ali nije poznato u koju je srednju školu išao.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Canada

POGLEDAJTE VIDEO: VIDA, BARIŠIĆ I IVUŠIĆ DOŠLI U OSIJEK

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu