Sport

Komentari 6

Evo tko će suditi uzvrat Hajduka u KL i gdje će se moći pogledati

Evo tko će suditi uzvrat Hajduka u KL i gdje će se moći pogledati

Sudio je u Ligi prvaka, u 10 susreta Europske lige, u kvalifikacijama za EL, Ligi nacija, europskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo... U Turskoj ima preko 160 utakmica i u Portugal donosi veliko iskustvo

Hajduk je napravio velik korak ka plasmanu u playoff Konferencijske lige gdje čeka prošlogodišnji polufinalist Lige prvaka Villarreal. Momčad Valdasa Dambrauskasa slavila je s visokih 3-1 na Poljudu protiv Vitorije i pred uzvrat u Guimaraesu vlada veliki optimizam!

POGLEDAJTE VIDEO: Koreografija Torcide protiv Vitorije

No, kako je i sam Valdas rekao, u četvrtak je završilo tek prvo poluvrijeme. Uzvrat u Portugalu bit će podjednako važan, no strateg Splićana ohrabruje i kaže da točno zna kako će se druga utakmica odvijati i kako će Vitorija izgledati.

Atmosfera na Poljudu u četvrtak bila je nevjerojatna. Oko 33 tisuće navijača u jedan glas bodrilo je splitske 'bile' i u potpunosti opravdalo onu da je publika 12. igrač.

Dobre igre dale su za pravo nadati se hajdukovcima u dobar plasman i protiv Villarreala. Doduše, španjolski velikan je neka druga liga naspram Vitorije, a premda je pola posla odrađeno, trebat će sačuvati koncentraciju 90 minuta i u uzvratu pa tek onda podrobnije razmišljati o 'žutoj podmornici'.

Kako je susret na Poljudu završio, tako se pojavila i informacija tko će suditi uzvrat. Riječ je o turskom sucu Aliju Palabiyiku (40), iskusnom djelitelju pravde koji je u tri navrata sudio i u Ligi prvaka. Sudio je i u 10 susreta Europske lige, u kvalifikacijama za EL, Ligi nacija, europskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo...

U turskoj Superligi odsudio je 169 utakmica i jasno je da se radi o iskusnom sucu s mnogo internacionalnog iskustva.

A sudar Vitorije i Hajduka u Portugalu moći će se pogledati na kanalima MaxSporta, kao i prvi susret na Poljudu. Prijenos će biti na MaxSport 1 u srijedu 10. kolovoza u 18 sati.