Obavijesti

Sport

Komentari 41

Evo tko će sve igrati u Superligi: 'Mogla bi početi iduće sezone'

Evo tko će sve igrati u Superligi: 'Mogla bi početi iduće sezone'

Mene činjenica da Englezi nisu u tome čini zadovoljnim. Baš me briga. Oni ionako već imaju svoju Superligu, odnosno Premier ligu, rekao je predsjednik Barcelone

VIDEO

Predsjednik španjolskog prvoligaša Barcelone Joan Laporta izjavio je u petak  u intervjuu za radio RAC1 da bi Superliga, čiji projekt podupiru njegov klub i Real Madrid, mogla "započeti već sljedeće sezone".

- Superliga bi mogla započeti sljedeće sezone, ili 2025./2026. Ako to ne bude slučaj, ponovno ću razmotriti" pitanje - rekao je Laporta.

2023 Ballon d'Or

Dvanaest klubova predvođenih Barcelonom i Real Madridom je 2021. objavilo pokretanje vlastitog privatnog natjecanja s ogromnim komercijalnim potencijalom i ciljem da se natječu s Ligom prvaka, koju organizira UEFA. Krovna europska nogometna organizacije je odmah, uz potporu Fife, odgovorila prijetnjom buntovnim klubovima sankcijama i izdala pravila kojima je cilj spriječiti stvaranje ovog disidentskog natjecanja.

No, krajem prosinca 2023. Europski sud pravde presudio je da su Uefina pravila u suprotnosti sa zakonom o tržišnom natjecanju. Unatoč ovoj odluci, nastanak Superlige i dalje se čini vrlo hipotetskim, budući da je Europski sud pravde pojasnio da to ne znači da je njezino stvaranje "moralo biti odobreno". Za Laportu, međutim, to vjerojatno znači ponovno pokretanje projekta Superlige, iako se čini da velika većina klubova koji su u početku bili za njezino stvaranje sada moraju odustati od toga podržavajući UEFA-u, poput engleskih momčadi.

Glavni tajnik Superlige: Imamo dovoljno klubova za našu ligu
Glavni tajnik Superlige: Imamo dovoljno klubova za našu ligu

- Mene činjenica da Englezi nisu u tome čini zadovoljnim. Baš me briga. Oni ionako već imaju svoju Superligu, odnosno Premier ligu Superliga znači da 'na stol' stavljate klub koji će sudjelovanjem u ovom natjecanju zaraditi najmanje 100 milijuna eura, a da pritom ne mora osvojiti ni Ligu prvaka - nastavio je, nastojeći opisati natjecanje kao "kontinentalnu Superligu" u kojoj bi mogli sudjelovati Inter, Milan, Napoli, Roma, Barcelona, Madrid, Marseille, tri portugalske momčadi Sportinga, Benfica i Porto, Ajax, Feyenoord i PSV Eindhoven te Anderlecht i Club Brugge.

- To čini 16 ili 18 momčadi. Mislim da bi bilo bolje imati 16", zaključio je, podsjetivši da je. kada je Europski kup klubova prvaka stvoren 1955., vrlo malo momčadi sudjelovalo u njemu i kasnije je postao glavno natjecanje u Europi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju