Obavijesti

Sport

Komentari 31

Evo tko prijeti hrvatskim klubovima u Europi: Rijeka i Osijek u teškoj situaciji...

Evo tko prijeti hrvatskim klubovima u Europi: Rijeka i Osijek u teškoj situaciji...

U 12 sati je na rasporedu ždrijeb play-offa Lige prvaka, a od 14 sati ždrijeb Konferencijske lige. U bubnju će se naći Dinamo te Hajduk, Rijeka i Osijek. Ovo su potencijalni protivnici

VIDEO

Četvorka iz HNL-a ovog tjedna kreće u boj na play-off europskih natjecanja. Nakon što je u drugom pretkolu uspješno apsolvirao Astanu, Dinamo će u utorak u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka gostovati kod grčkog prvaka AEK-a. U četvrtak slijedi praznik hrvatskog nogometa.

Pokretanje videa...

sažetak dinamo gorica 11:30

Čak tri hrvatska kluba igrat će treće pretkolo Konferencijske lige, prvi na rasporedu je Osijek koji od 19 sati gostuje kod Adane Demirspor, sat vremena kasnije Rijeka igra na Farskim Otocima protiv Torshavna, a Hajduk od 21 sat na rasprodanom Poljudu protiv neugodnog PAOK-a. 

Split: Utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između HNK Hajduk i HNK Rijeka

Hrvatski klubovi s pravom se mogu nadati plasmanu u play-off, što bi itekako nabildalo hrvatski europski koeficijent, a danas će doznati i potencijalne protivnike u posljednjem kvalifikacijskom kolu za plasman u grupnu fazu. 

Ždrijeb play-offa Lige prvaka je u 12 sati, a ako izbaci AEK, Dinamo će igrati protiv belgijskog Antwerpa ili pobjednika dvoboja Slovan - Maccabi Haifa, Klaksvik - Molde te Rakov - Aris Limassol.

Susret Dinama i Astane u 2. pretkolu Lige prvaka

Utakmice trećeg pretkola Konferencijske lige igraju se 10. i 17. kolovoza, a doigravanje se igra 24. i 31. kolovoza. Izvlačenje je u 14 sati.

Hajduk će, baš kao i Dinamo, biti nositelj u play-offu. Tu povlaštenu poziciju donio mu je ples kuglica koji ga je spojio s PAOK-om, koji ima status nositelja. Upravo zbog toga, u slučaju prolaska u play-off, Splićanima se otvara velika prilika ka plasmanu u grupnu fazu. Najozbiljniji protivnik je španjolska Osasuna, no svi ostali klubovi bi bili itekako prolazni.

Potencijalni protivnici Hajduka ili PAOK-a:

  • Osasuna
  • Rapid Beč/Debrecen
  • Steaua/Nordsjaelland
  • Rosenborg/Hearts
  • Celje/Neman

Rijeka i Osijek neće biti nositelji u doigravanju ako prođu treće pretkolo pa će stoga imati jako težak zadatak na putu do grupne faze Konferencijske lige. Ždrijeb podskupina nije im baš bio naklonjen pa tako Rijeka, u slučaju prolaska protiv Torshavna, u play-offu može igrati protiv Lillea, Genta ili Pogona, Arisa ili Dinamo Kijeva te Viktorije Plzen ili Gzire.

Ni Osijek nije imao sreće. Prijeti mu Aston Villa, AZ ili Santa Coloma, Olympiacos ili Genk te Slavia Prag ili Dnipro. Ako i prođu u play-off, Osijeku i Rijeci trebat će čudo za plasman u grupnu fazu, protiv koga god to bilo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade