Obavijesti

Sport

Komentari 27

Fair play: Gentleman Novak Đoković i mali Borna Ćorić...

Fair play: Gentleman Novak Đoković i mali Borna Ćorić...
1

DJEČAK JE ODRASTAO Borna Ćorić je imao samo devet godina kad je Hrvatska osvojila Davis cup, a sad će voditi reprezentaciju u sudaru s pobjednikom iz 2010.

VIDEO

Hoću li pobijediti Đokovića? Nema šanse da vam kažem da hoću, ali mogu obećati da ću uživati igrati protiv jednog od najvećih tenisača u povijesti. Iako, trenutačno razmišljam samo o Viktoru Troickom, rekao je Borna Ćorić uoči prvog meča u ulozi prvog našeg reketa.

Sudar Hrvatske i Srbije u Kraljevu danas u 13 sati otvorit će prvi igrač svijeta Novak Đoković i 158. na ATP listi Mate Delić, a nakon njih na teren će Borna Ćorić i Viktor Troicki, 61. i 41. tenisač svijeta. Odlučeno je tako na ždrijebu na kojem su se igrači obje reprezentacije pojavile u elegantnim odijelima. 

Kad je hrvatska reprezentacija u pitanju, možda čak i za nijansu preelegantnim... Đoković je sa smiješkom došao pozdraviti Ćorića i ostale naše igrače, prije nego što meč počne suparnici na trenutke doista djeluju kao da su prijatelji. Uostalom, prvi igrač svijeta već je zaslužio nagradu za fair-play. Bori se za prava “običnih” ljudi da dođu u dvoranu, ali sve njih pozvao je na korektno navijanje, bez bilo kakvog vrijeđanja...

U subotu se igraju parovi, Zimonjić i Troicki protiv Draganje i Škugora, a u nedjelju bi Ćorić trebao igrati protiv svog idola Đokovića.

- Tu nemam što izgubiti. Opustit ću se i pokušati odigrati najbolje što mogu, ali siguran sam jedino u to da će meč biti dobar - uvjeren je Ćorić.

Dečko sa zagrebačke Savice prije manje od godinu i pol dana debitirao je u Davis cupu, a danas će biti nositelj svih naših nadanja da je čudo u Kraljevu moguće.

- Sjećam se debija, igrao sam protiv Andyja Murraya i izgubio 6-3, 6-0, 6-3, sjećam se i da sam bio toliko nervozan da su me grčevi počeli loviti već kod 3-2 u prvom setu. Ali puno sam naučio iz tog meča - kaže Ćorić, koji je u međuvremenu pobijedio nervozu, ali i istog tog Murraya.

Prošli tjedan dao mu je samo četiri gema, a plan iz tog meča preslikat će i danas.

- Ako odigram na toj razini, imam šanse protiv Troickog - uvjeren je Borna.

U uvodu u okršaj bivših osvajača Davis Cupa Borna je bio na - kvizu. Odgovarao je na pitanja o povijesti tog natjecanja. Kao, koliko puta je Hrvatska osvojila Davis Cup?

- Jedanput, to je bilo lako - odgovorio je Borna.

Znao je i da su u toj momčadi bili Ljubičić, Ančić, Karlović i Ivanišević, ali zapelo je već kod lokacije finala.

- Znam da je bilo u Slovačkoj, ali ne znam u kojem gradu - rekao je Ćorić, koji je “pao” na naizgled također lakom pitanju: Koje se godine igralo?

- Hm... Mislim da 2006. - ispalio je Borna pa se ispravio:

- Ne, ne, zapravo 2004.

Ni to nije bilo točno.

- Aha, 2005. godine...

Sve te male “rupe” u Ćorićevu znanju o teniskoj povijesti mogu se i razumijeti kad se zna da je te 2005., u vrijeme kad se igrao nezaboravni finale u Bratislavi, upravo navršavao devet godina.

- I dalje mi je nevjerojatno da sam već u ulozi prvog reketa Hrvatske... - čudi se Ćorić.

Danas oko 15 sati prestat će se čuditi i početi igrati. I povesti u lov na čudo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku