Obavijesti

Sport

Komentari 19

Fantastična +40 noć 'Šefa' Curryja, Kralja LeBrona i PG-a

Fantastična +40 noć 'Šefa' Curryja, Kralja LeBrona i PG-a
1

Paul George je zabio ukupno 47, u zadnjoj četvrtini - 25, a kad je tekma bila na vagi i njegovi gubili poen razlike pogodio je tricu tri sekunde prije kraja za konačnih Nets-Thunder 112-114. Curry i LeBron svaki po 42

VIDEO

Glavne NBA-atrakcije sinoć su servirane u Clevelandu, Los Angelesu i Brooklynu, sa poznatim imena u glavnim ulogama: Steph Curry, LeBron James i Paul George utrpali su preko 40 koševa svaki. Dario Šarić je u Minneapolisu dobio 21 minutu, dao 8 poena uz 7 skokova i jednu asistenciju.

'Šef' Curry opet u sedlu

Steph Curry je u svojoj  trećoj utakmici od povratka nakon ozljede složio još jedan spektakl. Warriorsi su igrali kod Cavaliersa, u reprizi četiri uzastopna finala. Uz jednu 'manju' promjenu: u Clevelandu više nema Kralja Jamesa.

- Prorade emocije, čim istrčiš u ovoj dvorani. Za 10-15 godina definitivno ću se jako često vraćati na puste utakmice odigrane ovdje, na borbe za naslov - pričao je velemajstor nakon što je uništio Cavalierse.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Curry je ubacio 42 poena od čega 9 trica, dodao 9 skokova i 7 asistencija u još jednoj nezaboravnoj izvedbi. Curryjeva je košarka umjetnost, Warriorsi su sa njim, Durantom i Thompsonom mega-favoriti ove sezone. A još igraju bez Greena i Cousinsa! Naš Ante Žižić na Clevelandovoj je listi ozlijeđenih.

'Kralj' LeBron pomeo Spurse

LeBron James sam se obračunao sa San Antonio Spursima u Staples Centru. Ukupno 42 poena od čega u zadnjoj četvrtini - 20. Lakersi su zadnjih 12 minuta ušli s 4 poena minusa, James je vidio da baš nema s kim igrati pa posao obavio manje-više sam.

Dominacija koju demonstrira je ista kao u proteklih 15 godina - zastrašujuća. Sa 33 godina i dalje najveća 'zvijer' u ligi. Sinoć je imao 63% šuta, uz 5 skokova i 6 assista.

Josh Hart sa Jamesom dijeli svlačionicu, svaki dan su zajedno na treningu, igraju u istom klubu, ali fascinacija je ogromna:

- Točno se osjeti kad čovjek odluči da je utakmica sad samo njegova i tu nitko ne može ništa. Nevjerojatan je. I protivnicima, i nama i svima koji gledaju ostaje samo uživati u tome kako pred našim očima košarku igra jedan od najvećih - izjavio je Hart nakon 121-113 za Lakerse.

Ivica Zubac nije ulazio u igru za Lakerse

Čudesna večer Paula Georgea

Jučer je jedan majstor imao večer koja je bila bolja i od LeBronove. Paul George je Oklahomu odvukao do pobjede na gostovanju u Brooklynu u utakmici u kojoj se svoju momčad vratio iz 23 poena minusa.

George je zabio ukupno 47, u zadnjoj četvrtini - 25 (!), a kad je tekma bila na vagi i njegovi gubili poen razlike zabio je tricu tri sekunde prije kraja za konačnih Nets-Thunder 112-114!

U PG-jevoj sjeni ostao je 108 triple-double karijere Russela Westbrooka (21-15-17) .

- Kad netko ima tako vruću ruku kao PG onda pustiš super-zvijezdu da radi svoje. Ja sam vođa i moje je da ga guram da niti u jednoj trenutku ne prestani biti 'gladan' -govorio je Westbrook nakon pobjede.

Toronto i Denver nastavili su sa odličnim igrama i pobjedama, a Dario Šarić je ugradio svoj (omanji) udio u laki trijumf Minnesote kod kuće sa Hornetsima (121-104).

Sinoćnji rezultati

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 132-106
Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 105-129
Orlando Magic - Denver Nuggets 118-124
Atlanta Hawks - Washington Wizards 117-131
Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder 112-114
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 113-102
Memphis Grizzlies - LA Clippers 96-86
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 115-92
Minnesota Timberwolves - Charlotte Hornets 121-104
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 121-113

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener