Obavijesti

Sport

Komentari 145

Fantela i Marenić idu po zlato, luda noć uz rukomet i košarku

Fantela i Marenić idu po zlato, luda noć uz rukomet i košarku
1

Nakon vaterpolista, priliku za polufinale večeras kasno u noći imaju i rukometaši te košarkaši, a prije njih na borilišta će Lucija Zaninović, Fantela i Marenić te Andrea Ivančević

VIDEO

Nakon žetve medalja u drugim sportovima, Hrvatska će u Riju u srijedu započeti lov na medalje u sportu koji joj je dosad donio tri bronce, taekwondou. Na tatami stupa Lucija Zaninović, vlasnica brončane medalje iz kategorije do 49 kilograma u Londonu.

Protivnica mlađe blizanke Zaninović u prvom kolu olimpijskog turnira u dvorani Carioca Arena 3 (17:30) bit će Kazahstanka Ainur Jesbergenova. Prođe li, u četvrtfinalu ide na bolju iz ogleda Pimentel Rodríguez (Aruba) - Aziez (Francuska) te bi se pobjedom u tom okršaju sasvim približila medalji. Postoji, dakako, i opcija osvajanja bronce u repesažu koji je na rasporedu dan poslije, u četvrtak.

Prvo zlatno odličje za hrvatsko jedrenje, nakon srebra Tončija Stipanovića u Laseru, trebali bi donijeti Šime Fantela i Igor Marenić koji od 19:05 jedre plov za medalje u klasi 470. Imaju 11 bodova prednosti pred Grcima Mantisom i Kagialisom te 13 pred Australcima Belcherom i Ryanom. Na najboljem su putu da završe na vrhu pobjedničkog postolja.

Svi zagriženi ljubitelji hrvatskog sporta nakon jedrenja trebali bi poći na spavanje jer nas iza ponoći očekuje mnoštvo uzbuđenja. U 1:30 rukometaši igraju za polufinale protiv Poljske koju su početkom godine razmontirali na njihovu terenu. Hrvatska i Poljska dat će posljednjeg polufinalista, a protivnika u sljedećoj fazi natjecanja pobjedniku tog dvoboja dat će ogled između Danske i Slovenije od 22 sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Petnaest minuta prije dva sata ujutro atletičarka Andrea Ivančević pokušat će izboriti finale na 100 metara s preponama. U finale prolaze dvije prvoplasirane preponašice iz svake od triju skupina uz još dvije najbrže po vremenu, a Andrea je upravo po tom ključu prošla kvalifikacije u utorak.

Vjerojatno najiščekivaniji događaj s hrvatskim sportašima u Riju bit će i onaj posljednji, od 3:15 ujutro po srednjoeuropskom vremenu. Košarkaši se za polufinale Igara bore protiv velikog rivala Srbije, momčadi protiv koje imaju puno neraščišćenih računa. I njihovo je četvrtfinale posljednje na programu, a pobjednik će ići na boljeg iz okršaja Australija - Litva od 16 sati.

Svi vjerujemo u još jedan čudesan dan (ili čudesnu noć) hrvatskog olimpijskog sporta.

Raspored hrvatskih sportaša na OI (17./18. kolovoza):

  • 17:30 TAEKWONDO (Ž), -49 kg, 1. kolo: Lucija Zaninović (eventualno četvrtfinale u 21:30, polufinale u 22:30, finale u 3:00)
  • 19:05 JEDRENJE (M), klasa 470, plov za medalje: Šime Fantela i Igor Marenić
  • 01:30 RUKOMET (M), četvrtfinale: Hrvatska - Poljska
  • 01:45 ATLETIKA (Ž), 100m prepone, 1. polufinale: Andrea Ivančević (eventualno finale u 3:55)
  • 03:15 KOŠARKA (M), četvrtfinale: Hrvatska - Srbija
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...