Obavijesti

Sport

Komentari 5

Fantela i Marenić morali su mijenjati jarbol nakon oluje

Fantela i Marenić morali su mijenjati jarbol nakon oluje
1

Hrvatsko jedrenje danas bi nam u povijesnom danu za hrvatski sport moglo donijeti tri olimpijske medalje. Stipanović je siguran, Fantela i Marenić vodeći, a Bambi se bori za broncu

VIDEO

Vremenska prognoza za ponedjeljak pokazala se prilično preciznom, iako se, s obzirom da se znalo da će oluja doći poslijepodne, postavlja pitanje zašto suci nisu reagirali na vrijeme i povukli flotu 470 s mora. Vjetar je dostizao i 40 čvorova. Štete u floti muških i ženskih dvojaca bile su dosta velike, mnogi su morali promijeniti opremu. Ima rasparanih jedara, a nažalost među onima kojima je oluja zadala posla su i prvoplasirani Šime Fantela i Igor Marenić. Slomili su jarbol, koji je bio neupotrebljiv pa su ga morali promijeniti.

- Zahtjevan dan je iza nas. Cijeli dan smo čekali, a onda kad je napokon zapuhalo, došla je oluja. Čeka nas nadoknada i finale odmah iza. Umorni jesmo, ali i cijela konkurencija je umorna, tako da idemo dalje - rekao je Igor.

Za dvojce su danas predviđena tri plova, a trebali su imati dan odmora uoči 17. kolovoza kad im je zakazano finale. Jedre se osmi, deveti i deseti plov, puno je bodova u igri, naša posada i dalje je oprezna i bez velikih najava, ali ako se stvari slože, ako odjedre vrhunski kao i prethodnih dana, a konkurencija pokupi koji negativan bod više, Fantela i Marenić mogu već danas potvrditi mjesto na postolju. S naglaskom na „mogu“, jer se zaista puno treba jedriti. No, moguće je.

Kod laseraša više nema odgoda bez obzira na vjetar

Potpuno dvije različite slike regatnih polja vidjeli smo jučer, veći dio dana bilo je sparno i sunčano, bez daška vjetra. Finalisti u klasama Laser Radial i Laser čekali su na kopnu cijeli dan, ali uzalud. Za Laser finale je otkazano nešto prije 16 sati, ženska flota je isplovila, samo da bi ih pomeo vjetar, koji se sručio iznenada, i vratile se natrag na kopno neobavljena posla. Za danas su tako predviđena čak četiri finala, odgođena finala za laseraše, te Finn i katamaran Nacra 17. Ako se ni danas ne bude jedrilo za laseraše nema više odgoda, rezultati postaju konačni, a to znači da Hrvatska uzima zlato.

- Nije bilo teško čekati, na to smo navikli, samo sam odmorniji još jedan dan. Moj plan je da vidim u prvoj minuti predstartne procedure što će napraviti Australac Tom Burton. Ako odluči da će čuvati svoje srebro i jedriti na Novozelanđanina Sama Meecha koji je treći, moja taktika će biti držati se njih. Ako pak vidim da igra na mene dat ću sve od sebe da nas dvojica startamo zadnji i dođemo zadnji u cilj, on zna da ću napraviti sve da sačuvam zlato - kaže Tonči Stipanović.

Bambi brani broncu

Start finala za Laser po hrvatskom je vremenu predviđen u 18.45. Odmah nakon Lasera na redu je finale Finna, gdje će Ivan Kljaković Gašpić imati žestoku bitku za medalju. Svaki od deset finalista ima računicu koja ga može dovesti do postolja.

- Nadam se da ću moći normalno i jednostavno odjedriti regatu, završiti posao i popeti se na postolje - razmišlja Ivan.

Start je predviđen u 19.30 po hrvatskom vremenu.

Dakle, da zaokružimo: Stipanović jedri za zlato, Kljaković Gašpić za broncu, ni srebro mu nije nedostižno, a Fantela i Marenić mogu potvrditi mjesto na postolju. Kakav spektakl bi to bio! No, najprije, idemo odjedriti. Pokazali smo da znamo, a znamo i slaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...