Obavijesti

Sport

Komentari 10

Farmer Mike Prpich: Igrao bih hokej, ali sam 17 sati u polju

Farmer Mike Prpich: Igrao bih hokej, ali sam 17 sati u polju
3

Mike Prpich igrao je za Medveščak prije dvije godine. Danas je farmer u rodnom Kenastonu, selu od 259 stanovnika u Kanadi. Hokejaški led zamjenio je poljem

VIDEO

Gledanje vremenske prognoze danas mi je gotovo sve u životu. O njoj mi ovisi cijeli dan. Tako je to kad si farmer. Lijepo je biti hokejaš, sve te čeka na gotovo, a na polju ‘gineš’ da na kraju imaš i prosječnu berbu, rekao je Mike Prpich (29).

Prije dvije godine Mike je bio jedan od omiljenih “medvjeda”. Nije zabijao, uglavnom je dobivao dvije minute kazne. Bio je pravi momčadski igrač. No dok se “medvjedi” spremaju za večerašnji Winter Classic na Šalati, Prpich se počinje lagano pripremati za novu sezonu sjetve.

- Hokej puno više troši tijelo, no poljoprivreda je teška za ‘glavu’. Počnem raditi u devet sati pa sve do dva ili tri ujutro. I tako od travnja do rujna. 

Sa suprugom i 28-mjesečnom kćerkicom živi u rodnom Kenastonu, malom kanadskom selu s 259 stanovnika.

- Na obiteljskoj farmi i imanju od 6000 hektara s ocem, dvama ujacima i djedom uzgajam nekoliko kultura. Od poljoprivrede se može dobro živjeti. Nije mi jako teško jer sam cijeli život na farmi, sve sam naučio. A i tehnologija je posao učinila lakšim nego kad sam bio klinac.

Joel Prpic ispričao nam je da Mike zimi radi i u obiteljskom kamenolomu.

- Ma ujak ga je zatvorio, ali imam posao u prijateljevoj tvrtki, koja se bavi zaštitom korozivnih materijala i izolacijom.

Hokej mu nedostaje, onaj pravi hokej. Nakon sezone u Medveščaku otišao je u Newcastle, a u Kenastonu igra rekreativno u lokalnom klubu s dva brata.

- Želio bih još igrati, nisam zatvorio vrata hokeju. Žao mi je što sam morao otići iz Medveščaka, želio sam ostati. Na internetu pratim rezultate, vidio sam da su igrali u velikoj Areni. Uh, mogu samo zamišljati kako je igrati pred 15.000 ljudi. Priznajem da sam malo ljubomoran jer fotografije su odlične.

Selo s 259 stanovnika

Kenaston, rodno selo Mikea Prpicha, nalazi se u kanadskoj provinciji Saskatchewan i ima 259 stanovnika.

Lovrenčić vodi kafić, Powers radi u banci

Medveščak nije zaključio ni treću sezonu u EBEL-u, a na listi bivših već su 23 igrača. Devet igrača više nije u hokeju, Chris Powers radi u banci, Marko Lovrenčić vodi kafić u Zagrebu, a Luka Žagar ima tvrtku koja se bavi distribucijom hrane. Gazdić, Martin i Seeley vratili su se na fakultet, Rivers je skaut u NHL-u. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika