Sport

Komentari 42

'Fašistički motivi': Igrač iz BiH igrao protiv Veleža s istaknutom tetovažom četničkog vojvode?

'Fašistički motivi': Igrač iz BiH igrao protiv Veleža s istaknutom tetovažom četničkog vojvode?

Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u nogometu (Fare Network) javila je Uefi da je moguće kako jedan nogometaš AEK-a igrao s motivom koji poziva za fašizam, a Vranješ je otprije poznat po tome

Dok 'institucije rade svoj posao', u središtu bi se pažnje opet mogao naći nogometaš iz BiH Ognjen Vranješ (31) i to, po tko zna koji put, ne zbog svojih odličnih nogometnih izdanja. Nakon afere sa srpskom pjevačicom Jelenom Karleušom (42) pa nagađanjima da ljubi splitsku influencericu Ivanu Jeločnik.

Već se spominjala njegova tetovaža četničkog vojvode Momčila Dujića, zločinca iz Drugog svjetskog rata koji je bio poznat pod nadimkom 'Krvavi pop iz Strmice' te je s četničkom divizijom izvršio niz okrutnih zločina nad hrvatskim stanovništvom u okolici Knina gdje je formirao i sabirni logor.

Ovaj je put utakmica mostarskog Veleža i grčkog AEK-a, u čijim redovima igra Vranješ, 'pod povećalom' zbog toga jer je međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u nogometu (Fare Network) javila je Uefi da je moguće kako jedan nogometaš AEK-a igrao s motivom koji poziva za fašizam.

Nije potvrđeno o kojem se igraču radi, ali koliko je poznato, samo je Vranješ poznat po prijašnjim problemima zbog toga. Bilo kako bilo, u tom je susretu mostarski Velež na kraju boljim izvođenjem penala izbacio favorizirani AEK u drugom pretkolu Konferencijske lige.