Obavijesti

Sport

Komentari 0

Favoriti do uvjerljivih pobjeda u prvim utakmicama četvrtfinala

Favoriti do uvjerljivih pobjeda u prvim utakmicama četvrtfinala

Split je deklasirao Bosco sa 104-55, Cibona je pobijedila Furnir sa 102-62, Zadar je porazio Dinamo-Zagreb sa 80-62, dok je Cedevita Junior slavila protiv Šibenke sa 87-65

VIDEO

Košarkaši Splita, Cibone, Zadra i Cedevite Junior ostvarili su pobjede u prvim susretima četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske.

Vodeći sastav prvog dijela prvenstva, Split je na Gripama deklasirao Bosco sa 104-55, Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Furnir sa 102-62, Zadar je u dvorani Krešimir Ćosić porazio Dinamo-Zagreb sa 80-62, dok je Cedevita Junior u dvorani II Doma sportova slavila protiv Šibenke sa 87-65.

Igra se na dvije pobjede, a bolje plasirane momčadi, u slučaju da dođe do treće utakmice, imaju prednost domaćeg terena.

Košarkaši Splita nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. U prvoj četvrtini su imali 14 razlike, u drugoj dionici su stigli do +30 i nakon toga više nije bilo nikakvih dvojbi.

Kod Splita sedam igrača je imalo dvoznamenkasti broj koševa, najefikasniji su bili Lovre Runjić sa 17 koševa, sedam asistencija i pet skokova, te Dominik Mavra sa 15 koševa. Kod Bosca Luka Babić je zabio 14 koševa uz sedam skokova. Uzvrat je 13. svibnja.

Uvjerljiva je bila i Cibona koja je sa 40 razlike porazila Furnir. Cibona je već nakon prve četvrtine vodila sa 16 razlike (29-13), u drugoj dionici je Furnir smanjio na 48-35, no treću četvrtinu su "Vukovi" dobili s velikih 31-9 i pitanje pobjednika je bilo razriješeno. Na koncu je završilo 102-62.

Sven Smajlagić je sa 18 koševa i 11 skokova predvodio Cibonu. Ivan Majcunić je zabio 17, a Krešimir Radovčić 16 koševa. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Filip Bjelanović sa 15 koševa, dok je Mateo Vidović zabio 14 koševa.

Druga utakmica na rasporedu je 14. svibnja u Dubravi.

Zadar je također bio uvjerljiv protiv Dinama. Domaćin je na poluvremenu imao 19 razlike (43-24) i nastavak susreta bila je tek formalnost. Zadar su do pobjede predvodili sa Dario Drežnjak sa 20 koševa i pet skokova, Sani Čampara sa 14 koševa, te Marko Ramljak sa 13 koševa i 11 skokova. Kod Dinama jedini igrač s dvoznamenkastim brojem koševa bio je Ivan Novačić sa 19 koševa. Druga utakmica je 13. svibnja u Zagrebu.

Cedevita Junior je pobijedila Šibenku sa 87-65.

Gosti su nakon prve četvrtfine vodili sa 15-14, na poluvremenu je bilo 36-36, no drugi dio utakmice uvjerljivo je primao domaćinima. Nastavak susreta Cedevita je dobila sa 51-29.

Kod domaćina najefikasniji su bili Vito Kučić sa 19 koševa i sedam asistencija, te Josip Batinić sa 15 koševa. Kod gostiju najefikasniji su bili Juraj Pleadin sa 14 i Patrik Jambrović sa 12 koševa.

Druga utakmica je 13. svibnja u Šibeniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...