Obavijesti

Sport

Komentari 13

FBI upozorio olimpijce: Ostavite mobitele kod kuće! Pratit će vas

FBI upozorio olimpijce: Ostavite mobitele kod kuće! Pratit će vas

Peking će iduća dva i pol tjedna biti sportski centar svijeta, održavaju se Zimske olimpijske igre usred pandemije, a Amerikanci strahuju za kibernetičke napade na mobitele natjecatelja

VIDEO

Više od 3000 sportaša, među kojima je i jedanaestero Hrvata, nastupa na Zimskim olimpijskim igrama koje počinju ovaj petak u Pekingu i traju do 20. veljače. Svi oni u Kinu bi trebali ponijeti i svoje mobitele, a FBI upozorava da to ne čine, javlja BBC.

Američki Savezni istražni ured strahuje za kibernetičke napade putem tih uređaja, njihovo praćenje, ucjene, nemogućnost njihova korištenja, instalaciju štetnog softvera i krađu podataka.

Pokretanje videa...

Superfan Olimpijskih igara spreman je za Peking: Potrošio je preko 400,000 kuna na suvenire VIDEO

"FBI upozorava sve sportaše da ostave svoje mobitele kod kuće i koriste se privremenim dok su na Igrama. Nemamo informaciju da se sprema neka posebna prijetnja, ali potičemo sve da ostanu na oprezu", objavili su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neki nacionalni olimpijski odbori samoinicijativno su savjetovali sportaše da ne nose mobitele sa sobom. 

FILE PHOTO: Zhangjiakou Winter Olympic Village in Zhangjiakou

Tvrtka Citizen Lab, koja se bavi sigurnošću na internetu, otkrila kako je službena aplikacija za Olimpijske igre, koju posjetitelji Pekinga trebaju imati zbog covid protokola, nesigurna po pitanju zaštite osobnih podataka i dokumenata na mobitelu. Kina je, dakako, opovrgnula te navode.

Kineska vlada potrošlila je 3,5 milijardi eura na organizaciju igara u prvom gradu koji je bio domaćin i Ljetnih (2008.) i Zimskih igara.

Istovremeno, organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava pozivaju države na bojkot zbog tretmana ujgurskog naroda u Kini. Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD i Kanada neće slati predstavnike vlada u Peking, a predsjednik Kine Xi Jinping uvjerava da će učiniti sve da Igre budu uspješne.

A general view of an Olympic signage at Yanqing National Alpine Ski Centre ahead of the Beijing 2022 Winter Olympics
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Bizarna nezgoda na ZOI: Fincu se na minus 17 smrznuo penis
I TO PO DRUGI PUT U ŽIVOTU

Bizarna nezgoda na ZOI: Fincu se na minus 17 smrznuo penis

Utrka je s 50 kilometara skraćena na 30 zbog vrlo nepovoljnih uvjeta u Pekingu. Temperatura je bila minus 17, ali je zbog hladnog vjetra pravi osjećaj bio još hladniji

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači
ZOI U PEKINGU

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači

Uvjeti su bili ekstremno teški, vjetar nikad nije bio jači. Sretna sam što sam završila utrku, za mene je bilo čak i bolje nego što sam očekivala, rekla je Vedrana Malec
Kad će nastupiti Hrvati, kako su prošli, gdje gledati Zimske igre?
SVE NA JEDNOM MJESTU

Kad će nastupiti Hrvati, kako su prošli, gdje gledati Zimske igre?

Olimpijci su se u Pekingu borili za 109 setova medalja u 15 sportova. Najjači hrvatski adut bio je Filip Zubčić nije osvojio medalju. Imali smo predstavnike i u snowboardu, skijaškom trčanju i brzom klizanju