Sport

Komentari 25

Federer: Zar samo ja mislim da se WTA i ATP trebaju spojiti?

Federer: Zar samo ja mislim da se WTA i ATP trebaju spojiti?

"Pitam se... jesam li ja jedini koji misli da je ovo pravo vrijeme da se muški i ženski tenis ujedine i djeluju kao jedno?", objavio je Federer na svom profilu na Twitteru.

Jedan od najboljih tenisača svih vremena 38-godišnji Švicarac Roger Federer u srijedu je putem Twittera predložio združivanje Udruge teniskih profesionalaca (ATP) i Ženske teniske udruge (WTA) u jedno tijelo koje će voditi brigu o muškom i ženskom profesionalnom tenisu.

- Pitam se... jesam li ja jedini koji misli da je ovo pravo vrijeme da se muški i ženski tenis ujedine i djeluju kao jedno? - objavio je Federer na svom profilu na Twitteru.

- Zamišljam združivanje između WTA i ATP. Ne mislim na združivanje natjecanja već na združivanje dva tijela (ATP i WTA) koja vode muške i ženske profesionalne turnire. To se vjerojatno trebalo dogoditi već davno prije, ali možda je sad pravo vrijeme. Ovo su teška vremena za sve sportove, a mi iz toga možemo izaći s jednom snažnom umjesto dvije oslabljene organizacije - poručio je rekorder među tenisačima sa 20 trofeja na Grand Slam turnirima.

Među prvima koji su podržali Federerov prijedlog bio je Australac Nick Kyrgios.

Udruživanje WTA i ATP Toura već dugo zagovara jedna od osnivačica WTA i teniska legenda Billie Jean King, a na istom su tragu bile i bivše čelnice WTA Stacey Allaster i Anne Worcester. Sadašnji prvi čovjek ATP Toura Andrea Gaudenzi je svojim posljednjim izjavama dao do znanja kako su njegova razmišljanja na tragu onoga što predlaže Federer.

- Ne samo da imamo odličan ženski proizvod, već su i gledatelji podjednako podijeljeni među ženama i muškarcima. Zajednički turniri su bolji za gledanje uživo i za medijsku prezentaciju. Nudimo raznolikost. Imamo već sjajne zajedničke ATP i WTA turnire, a tu su i Grand Slam natjecanja - izjavio je Gaudenzi koji tvrdi da je tenis jedan od predvodnika u promociji ženske konkurencije uz mušku.

- Ostali sportovi bi se trebali ugledati na ono što smo dosad napravili. Ovo je velika prilika i vrlo privlačan proizvod za televizije - zaključio je Gaudenzi.

Uz ATP i WTA tu je i Međunarodna teniska federacija (ITF) pod čijom su ingerencijom Grand Slam turniri, nižerangirani profesionalni turniri u muškoj i ženskoj konkurenciji (World Tennis Tour), reprezentativna natjecanja Davis Cup i Fed Cup, olimpijski turnir, turniri mlađih dobnih kategorija i veterana, natjecanja tenisačica i tenisača u kolicima, kao i natjecanja u tenisu na pijesku. (eg)

Najčitaniji članci