Sport

Komentari 2

Ferdinand je završio boksačku karijeru bez da je ušao u ring

Ferdinand je završio boksačku karijeru bez da je ušao u ring

Želio sam pokazati ljudima da je moguće ostvariti svoje snove i ciljeve. Boks je fizički čvrst, zahtjevan i opasan sport koji traži korištenje uma i tijela. Razočaran sam što su me odbili, rekao je Ferdinand

Bivši engleski nogometni reprezentativac i stoper Manchester Uniteda, Rio Ferdinand (39), planirao je boksati, ali Britanski boksački odbor za kontrolu (BBBoC) odbio mu je izdati licenciju pa je njegova boksačka karijera završila neslavno, bez da je uopće ušao u ring.

Ferdinand, koji je prekinuo nogometnu karijeru 2015. godine, razočaran je odlukom odbora.

- Želio sam pokazati ljudima da je moguće ostvariti svoje snove i ciljeve. Boks je fizički čvrst, zahtjevan i opasan sport koji traži korištenje uma i tijela. Uvijek me privlačio i to je izazov kojeg nisam shvaćao olako. Nikada nisam podcijenio koliko bi to bilo teško - kazao je bivši stoper engleske reprezentacije, Manchester Uniteda, Leeds Uniteda i Queens Park Rangersa.

Ferdinand je od rujna prošle godine trenirao četiri puta tjedno, a trenirao ga je bivši svjetski prvak u super-srednjoj kategoriji po WBC-u Richie Woodhall.

- Rio je mogao postati profesionalni boksač s vremenom. Ima prirodnu snagu u desnoj ruci, u odličnoj je formi i željan je učenja - rekao je Woodhall.

Ferdinand je čak 12 godina bio član Manchester Uniteda osvojivši u dresu 'Crvenih vragova' šest titula prvaka Engleske, Ligu prvaka, Svjetsko prvenstvo za klubove, dva Liga kupa i četiri FA Community Shielda.

Za englesku reprezentaciju je upisao 81 nastup i postigao tri gola.

Najčitaniji članci