Sport

Komentari 5

'Fešta? Pa neke su cure nakon pobjede otišle učiti za ispite'

'Fešta? Pa neke su cure nakon pobjede otišle učiti za ispite'

Gledatelji su mobitelima osvjetljavali, a dosta navijača je nakon prekida napustilo dvoranu. No, glavno da smo pobijedile i izborile četvrtfinale nekog europskog kupa nakon 26 godina, kaže Božana Butigan

U petom setu gubile smo 14-11. Činilo se gotovo. Tad smo se skupile u krug i rekle smo: ‘Prolazimo’. I okrenule smo rezultat, rekla je Božana Butigan, srednja blokerica Mladosti, nakon najvećeg uspjeha zagrebačkog kluba u posljednjih 26 godina. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Mladostašice su pobijedile favorizirani Fatum iz Nyiregyhaze i poslije četvrt desetljeća izborile četvrtfinale nekog europskog kupa, u ovom slučaju CEV kupa. Bila je to prava drama, triler s elementima horora. Da, horora. U drugom setu, kod 19-17, u Domu odbojke Bojan Stranić nestalo je struje. Potpuni mrak.

Zagreb: Utakmica između Maldosti i Fatuma prekinuta zbog nestanka struje

- Struje nije bilo 30-40 minuta. Koliko sam uspjela vidjeti, na početku utakmice bilo je dosta ljudi u dvorani, no nakon prekida, zbog nestanka struje, pola ih je napustilo dvoranu. Neki su izašli i pričekali, a neki nisu imali strpljenja da se vrati struja. Pomislile smo da će utakmica biti odgođena. Kada je došla struja, suci su, po protokolu, dopustili 20 minuta ponovnog zagrijavanja. Taj drugi set smo pobijedile, ali smo onda pale. Izgubile smo druga dva seta. Nismo se htjele predati - prepričava Butigan.

Zagreb: Osmina finala Challenge kupa, HAOK Maldost - Fatum

Dok je dvorana bila u potpunom mraku, gledatelji, oni koji su ostali u dvorani, upalili su svjetla na mobitelima i tako pokušavali vidjeti što se događa na parketu. A tamo nije bilo nikoga, tek suci i osiguranje. Stara poslovica kaže da nije važno koliko puta padneš, već koliko ćeš brzo ustati, a mladostašice su se nakon pada uspjele podići, pobijediti i odjuriti u četvrtfinale poslije, ponovimo, 26 godina.

- Ma da? To uopće nismo znale. Zapravo, nismo uopće bile svjesne naše pobjede sve do sutradan. Probudile smo se, vidjele naslove po medijima i shvatile da smo u četvrtfinalu. Mobiteli nam ne prestaju zvoniti, svi čestitaju - kaže Božana, reprezentativka Hrvatske.

Zagreb: Osmina finala Challenge kupa, HAOK Maldost - Fatum

Naravno, bila je i fešta.

- Proslavile smo koliko smo mogle, neke igračice su morale dosta brzo napustiti feštu jer su se morale spremati za fakultetske ispite i ostale akademske obaveze. Ali, bilo je i nas koje smo proslavile do ranih jutarnjih sati.

U takvim slučajevima, kad se slave uspjesi kluba, običaj je da dođu i odbojkaši. 

- Ovaj put nisu bili jer su imali obaveza.

I, eto, tako je Mladost nakon dugo godina ponovno u vrhu europske odbojke.

- Ne znam što bih rekla za kraj, jako velik uspjeh, jako smo sretne. Idemo u pripreme za iduću utakmicu, za iduću prepreku i nadamo se najboljem! Dat ćemo sve od sebe! Prvo nam Poljakinje (Chemik Police, nap. a) dolaze u Dom odbojke, nadam se da će biti još više gledatelja kako bi nas podržali - zaključila je Božana.

Najčitaniji članci