Obavijesti

Sport

Komentari 35

Fešta kraj Bednje: Svi su došli gledati Osijek, predsjednica je kasnila jer je morala u - Sabor!

Fešta kraj Bednje: Svi su došli gledati Osijek,  predsjednica je kasnila jer je morala u - Sabor!

Mjesto Beletinec ima 950 stanovnika, a na utakmicu protiv Osijeka stiglo je 1000 ljudi. Predsjednica kluba Nadica Dreven Budinski zakasnila je na utakmicu jer je kao zastupnica HDZ-a morala na zasjedanje sabora

VIDEO

Pored igrališta kod mosta, kraj rijeke Bednje, po kojoj je nogometni klub dobio ime, parking nije bilo lako pronaći. Parkiralo se posvuda, uz njive, prometnicu, pored same rijeke. Sve je bilo puno.

Ha, tako je to kad u malo mjesto stigne prvoligaš, svi se naguraju uz teren, a najviše profitiraju, a tko drugi, prodvači piva i gemišta. Gužva na štandovima bila je jasan znak da je vrućina opasno prijetila dehidraciji. 

- Hoćemo li srušiti rekord u prodaji alkohola? Ha, gotovo sigurno. Znate šta, mi vam navijamo za produžetke, pa i za penale, neka što duže traje - rekao je kroz smijeh mladi simpatični par, koji je na štandu pored igrališta prodavao hladnu pivu.

Oko igrališta se skupilo oko tisuću ljudi, došli su svi kojima je Bednja u srcu, osim one najvažnije, predsjednice kluba. Nadica Dreven Budinski saborska je zastupnica HDZ-a i na najveću utakmicu u povijesti Bednje nije mogla doći na vrijeme jer je morala na zasjedanje sabora. Kasnila je predsjednica kluba tridesetak minuta, a kad se smjestila taman je počelo drugo poluvrijeme.

Domaćini nisu dugo izdržali, gol su primili već nakon 147 sekundi.

- Tko vodi - upitala su dvojica starija gospodina, koja su za šankom ispijala gemište, ne gledajući utakmicu, a znak da se nešto dogodilo bila je ogromna buka i negodovanje. 

- Pa kak već vode, nismo stigli ni pivo otvoriti?! Mi se pripremamo za treće poluvrijeme. Svaku utakmicu gledamo na šanku - naglasili su, ispijajući pola litre hladnog piva u boci. 

Inače, mjesto ima 950 stanovnika, na uz stadion bilo ih je 1000. Bio je tu i načelnik općine Marin Bosilj.

- Djed mi je bio domar u klubu, otac je bio igrač, ja i brat smo bili igrači, brat je bio trener, ja sam bio predsjednik osam godina - ukratko je obiteljski pedigre objasnio načelnik općine.

- Zamijenila me Nadica Dreven Budinski, ona je jedna od rijetkih žena koje su na čelu jednog nogometnog kluba. Kasnila je na utakmicu jer je imala obaveze u saboru. Ja bih odradio još jedan mandat, ali sam imao previše obaveza kao načelnik. Nadica je tek nedavno ušla u sabor, puno kasnije nego je preuzela mjesto predsjednice kluba - kaže načelnik. 

Naravno, bili su i navijači Osjieka. Nisu ni razmišljali o porazu, iako je u prvenstvu klub u krizi.

- Što bi bilo da smo izgubili? Ništa, popili bismo s igračima gemišt: Važno je neka bude sve pošteno i pravedno pa neka pobijedi bolji - rekao je jedan miroljubivi navijač Osijeka, dodavši da je u Beletincu jako dobro vino.

Sunce, hladno vino, pivo i pjesma. Tako se feštalo jučer u Beletincu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog