Obavijesti

Sport

Komentari 4

FIFA: Mijenjat ćemo način suđenja do 2014. godine

FIFA: Mijenjat ćemo način suđenja do 2014. godine
1

Moramo učiniti nešto da bismo pomogli sucima i zato mogu najaviti da je ovo SP svakako zadnje na kojem se sudi na ovaj način, kaže tajnik Fife

VIDEO

Suđenje na Svjetskome nogometnom prvenstvu u Brazilu 2014. godine moglo bi se drastično razlikovati od aktualnog, koje se primjenjuje u Južnoafričkoj Republici. Potvrdio je to u četvrtak u Johannesburgu generalni tajnik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Jerome Valcke napokon time naznačivši da će FIFA krenuti u uvođenje tehnoloških pomagala koja će sucima olakšati posao i omogućiti pravednije donošenje odluka.
- Priznajem da je nepriznati gol Franka Lamparda u srazu Engleza i Nijemaca naš dan učinio strahovito teškim. Govorimo o golu koji suci nisu primijetili i zato govorimo o novim tehnologijama – rekao je Valcke nastavivši:
- Danas su igrači, kao i momčadi kolektivno, strahovito jaki, moćni i brzi. Igra je danas sasvim drukčija od nekadašnje, a suci su stariji od bilo kojeg igrača na travnjaku. Dakle, igra je brza, a lopta leti još brže; moramo učiniti nešto da bismo pomogli sucima i zato mogu najaviti da je ovo Svjetsko prvenstvo svakako posljednje na kojem se sudi na ovakav način.
Da će FIFA na dnevni red svog Međunarodnog odbora (IFAB), koji odobrava promjene pravila nogometne igre, ponovno dovesti pitanje gol-tehnologije, dakle kamere koja bi nadzirala gol-liniju, potvrdio je i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.
- Jedina tema koju ćemo dovesti natrag na dnevni red jest tehnologija na gol-liniji. Nogomet je igra koja nikad ne prestaje i to moramo očuvati. Proširimo li stvar na razmatranje je li lopta prešla aut-liniju ili ne, ili je li se neki prekršaj dogodio u relativnoj ili iznimnoj prilici za postizanje pogotka, ubit ćemo igru. Zar ćemo, kao u tenisu, davati svakoj momčadi pravo da jednom ili dvaput po utakmici zatraži arbitražu? - čudi se i dalje tvrdoglavi 75-godišnji Švicarac.
Prve rasprave o novim vidovima pomoći sucima neće se voditi prije listopada ove godine, kada se članovi IFAB-a sastaju prvi sljedeći put.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše