Obavijesti

Sport

Komentari 28

Figo za 24sata: Luka je sjajan, ali oduševljavao me Asanović

Figo za 24sata: Luka je sjajan, ali oduševljavao me Asanović
4

"Vjerujem da je Modrić dovoljno kvalitetan da bi čak imao mjesta i u onom Realu za koji sam ja igrao. Da, takav igrač mogao bi igrati i uz mene, Zidanea, Ronalda"

VIDEO

Najbolji hrvatski igrač? Sigurno Šuker, ali sjajan je bio i onaj drugi ljevak Adamić, Nanović... Kako se zove? E, da - Asanović. On je jedan od najtalentiranijih igrača protiv kojih sam igrao, rekao je Luis Figo (40) za 24sata.

Legendarni Portugalac danas je sportski direktor Intera, koji je zainteresiran za Luku Modrića.

- Luka je iznimno kvalitetan igrač. Vjerujem da je dovoljno kvalitetan da bi čak imao mjesta i u onom jakom Realu za koji sam ja igrao. Da, takav igrač mogao bi igrati i uz mene, Zidanea, Ronalda... - rekao je Figo dodavši kako ne misli da je ta generacija Reala, čuveni “galacticosi”, najbolja momčad u povijesti nogometa.

- Ma ne, duga je povijest... Ali imali smo pet ili šest najboljih igrača na svijetu u tom trenutku. Najvažnije je da te ljudi i danas pamte, a tako je zato što smo pobjeđivali i osvajali najveće trofeje - kaže Portugalac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za Luku Modrića je Real prošlog ljeta platio 40 milijuna eura. Figo ne misli da je to pretjerano.

- Tržište je veliko i tu se uvijek stvara pritisak na igrača. Ako igrate i ne mislite na to koliko koštate, onda nije bitno koliko je netko spreman platiti za vas, bez obzira na to koliko godina imate. Bitno je samo ono što dajete klubu - tvrdi Figo, koji i danas prati “svoj” Real Madrid.

- Ove sezone Real ne blista, ali tijekom godina klub prolazi kroz mnoge faze i ne može uvijek igrati na najvišoj razini. Međutim, ako u klubu poput Reala stalno ne pobjeđuješ, nisi uspješan. Pritisak je velik. Evo, ako ne uđeš u finale Lige prvaka, kao da nisi napravio ništa - objašnjava Figo.

Danas vodi svoju zakladu, koju će u rujnu predstaviti i na sportskoj konferenciji u Hrvatskoj.

- Tim sam se počeo baviti prije deset godina, ta je zaklada kao moje dijete. Misija mi je pomagati mlađim naraštajima i ljudima kojima je ta pomoć potrebna kako bih im pružio bolju budućnost. Veselim se dolasku u Hrvatsku. Ideja mi je organizirati All stars utakmicu, no ne znam još tko će sve od zvijezda moći doći - kaže Figo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub