Obavijesti

Sport

Komentari 11

Finale Davis Cupa: S Hrvatima na zemlji? Ja nisam bio za to

Finale Davis Cupa: S Hrvatima na zemlji? Ja nisam bio za to
1

Sad vidim da sam pogriješio i da je zemlja ipak bila pravi izbor. Mahut i Herbert osvojili su ove sezone Roland Garros, rekao je Lucas Pouille, 32. tenisač svijeta, uoči finala Davis Cupa (23. do 25. studenog)

VIDEO

Hrvatska će u posljednjem finalu Davis Cupa u ovom formatu od 23. do 25. studenog u Francuskoj loviti drugi naslov, 13 godina nakon slavlja u Bratislavi protiv Slovaka.

 

Marin Čilić, Borna Ćorić, Mate Pavić, Ivan Dodig i Franko Škugor igrači su koje je Željko Krajan izabrao za finale u Lilleu na zemljanoj podlozi. 

Francuski izbornik Yannick Noah ostao je bez prvog reketa Richarda Gasqueta koji se ozlijedio, a nije zvao Gillesa Simona i Gaela Monfilsa. 

Krajan: Vatreni sigurno žele da vratimo Francuzima za SP...
Krajan: Vatreni sigurno žele da vratimo Francuzima za SP...

U takvom društvu prvi reket i kapetan postao je Lucas Pouille, 32. igrač svijeta, kojem se nije svidjela ideja da Francuska dočeka Hrvatsku na zemljanoj podlozi.

- Nisam bio za to. Nije lako u dva, tri tjedna pripremiti se na zemljanu podlogu na kraju sezone. Bitno se povećava i rizik ozljede, mislio sam da nam je bolje Hrvatsku dočekati na tvrdoj podlozi - rekao je Lucas Pouille, koji će sigurno igrati singl.

Uz njega će biti ili Jeremy Chardy ili Jo-Wilfried Tsonga. 

POGLEDAJTE VIDEO

Davis Cup Final Promo

🇫🇷🆚🇭🇷 Who will lift the Davis Cup 🏆? The Davis Cup Final takes place this weekend! 🎥 Davis Cup by BNP Paribas

Objavljuje International Tennis Federation u Utorak, 20. studenoga 2018.

Omjeri naših tenisača protiv Francuza

Čilić je protiv Pouillea igrao jedanput i dobio ga je 2016. godine u polufinalu Davis Cupa na tvrdoj podlozi 6-1 7-6 2-6 6-2. Igralo se u Zadru, a Marin je slavio protiv Pouillea prvoga dana polufinala, nakon što je Ćorić izgubio od Gasqueta. 

Protiv Chardyja je Čilić igrao pet puta, ima tri pobjede i dva poraza. Zadnji put su igrali 2017. godine u Monte Carlu na zemlji, Marin je slavio 6-3, 6-0.

Protiv Tsonge Marin ima pet pobjeda i dva poraza, zadnji njihov meč dobio je Tsonga, u Rotterdamu 7-6, 7-6, a prije toga Marin je slavio četiri puta zaredom.

Ćorić je protiv Pouillea igrao dvaput i oba je puta slavio, 2016. godine na betonu Indian Wellsa 6-2, 7-5 i ove godine u Beču u dvorani na tvrdoj podlozi 4-6, 6-0, 6-4.

Triput je Borna igrao protiv Chardyja, ima jednu pobjedu. Zadnji put su igrali 2017. godine u Monte Carlu, slavio je Chardy. Protiv Tsonge je igrao jedanput i izgubio je, 2015. godine u Kanadi na betonu.

'Sad znam da je to bila dobra odluka'

Francuski izbornik ima još Benoita Pairea koji može odigrati singl i Juliena Benneteaua za parove. No prvi francuski par je, bez ikakve dileme, nedodirljiv. Radi se o jednom od najboljih parova današnjice Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert. 

- Mahut i Herbert ove sezone osvojili su najveći turnir za zemlji, Roland Garros. Pitali su nas u stožeru na kojoj bismo podlozi voljeli igrati, ali izbornikova je na kraju bila zadnja. Sad vidim da je zemlja ipak bila pravi izbor - dodao je Pouille.

Ždrijeb je u četvrtak, u petak su dva singl meča, subota je rezervirana za parove, a nedjelja je posljednji dan s dva singl meča. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao