Obavijesti

Sport

Komentari 22

Krajan: Vatreni sigurno žele da vratimo Francuzima za SP...

Krajan: Vatreni sigurno žele da vratimo Francuzima za SP...
1

Nije mi problem prijeći s tvrde podloge na zemljanu, to sam već radio u dva navrata ove godine. Osjećam se jako dobro - rekao je naš prvi reket Marin Čilić koji je u Francusku stigao nakon Mastersa u Londonu

VIDEO

Do velikog finala Davis Cupa u Lilleu između Hrvatske i Francuske ostalo je još samo nekoliko dana, a naši su reprezentativci u ponedjeljak bili na raspolaganju predstavnicima medija.

 

- U Lille sam stigao u nedjelju, odradio sam nekoliko treninga i mogu reći da se osjećam jako dobro. Iako je završetak sezone, prilično sam svjež i silno motiviran za nastup. Nije mi problem prijeći s tvrde podloge na zemljanu, to sam već radio u dva navrata ove godine - nakon Australian Opena i nakon US Opena - i bio sam uspješan u Davis Cupu. Nadam se da će tako biti i ovom prilikom, iako bi, naravno, bilo bolje da smo trenirali na zemlji nekoliko tjedana - uvjerava naš prvi reket Marin Čilić.

Nadovezao se Borna Ćorić:

-Imao sam dvojbu ići u London na ATP Finale ili u Monte Carlo i trenirati na zemljanoj podlozi za Lille, no to je ustvari bila laka odluka. Malo sam se u Londonu odmorio od teniskih treninga i više radio na fizičkoj spremi, što je, smatram, bio odličan potez. Što se tiče meča protiv Francuza, svatko u ovom dvoboju ima svojih aduta. Mi smo na papiru možda favoriti zbog Marinovih i mojih ovogodišnjih igara, no s druge strane Francuzi imaju veliku podršku navijača i silan motiv, a tu su i Herbert i Mahut, koji su igrali finale parova u Londonu. Mislim da su izgledi podjednaki - smatra Borna Ćorić.

Na upit francuskog novinara koliko mu znači činjenica da je ovo posljednje izdanje tradicionalnog Davis Cupa kakvog poznajemo, Borna je odgovorio:

- Bilo bi fantastično da upravo mi osvojimo posljednji ovakav Davis Cup i tako uđemo u povijest.

Mate Pavić je također u Lille stigao iz Londona, gdje je na ATP Finalu bio sudionik turnira parova.

- Drago mi je zbog mog prijatelja Nicolasa Mahuta koji je igrao finale u Londonu, potpuno je to zaslužio, posebno što se ozlijedio u prvom meču. Što se mene tiče, mislim da smo Marach i ja odigrali dobar turnir, skupina je bila iznimno teška. No, sigurno nešto govori činjenica da smo u prvom kolu dobili francusku kombinaciju. Herbert i Mahut su dokazali da mogu odlično igrati na svim podlogama, no ne mislim da su u nekoj posebnoj prednosti u odnosu na nas, mi također možemo jako dobro odigrati na zemlji - riječi su Mate Pavića.

Naravno, priča o finalu Francuske i Hrvatske nije mogla proći bez nogometa. Domaće je novinare zanimalo je li izbornik Krajan primio koju poruku naših nogometaša uoči ovog meča.

- Nisam dobio poruke, no vjerujem da će ih biti. Nogometaši sigurno žele da ih osvetimo u ovom finalu. Potrudit ćemo se - s osmijehom će Krajan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani