Obavijesti

Sport

Komentari 42

Finale Kupa '09. namjestili sudac Marić i Zoki Mamić?

Finale Kupa '09. namjestili sudac Marić i Zoki Mamić?
7

Njemački istražitelji mjesecima su prisluškivali A. Šapinu. Misle da je preko bratića podmitio Marića, suca prve utakmice finala Kupa Dinamo - Hajduk

VIDEO

Njemačko državno odvjetništvo i tamošnje tajne službe navodno imaju vrlo čvrste indicije, temeljene na materijalnim dokazima, da je prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa Dinama i Hajduka, odigranu 13. svibnja prošle godine (3-0 za 'modre') namjestila kladioničarska mafija. Sportske novosti u posjedu su dokumenata njemačkih tajnih službi kojima raspolaže i USKOK. Prisluškujući razgovore i prateći sms-poruke Ante Šapine, Nijemci su utvrdili da je preko bratića iz Hercegovine i kompanjona Marija Cvrtka navodno utjecao na izbor Bruna Marića za glavnog suca utakmice.
Štoviše, u dokumentima se navodi kako su Šapinini ljudi bili u kontaktu i s Dinamovim sportskim direktorom Zoranom Mamićem. Kako stoji u dokumentima, računali su da je Mamić mlađi 'u kontaktu s članovima sudačke organizacije te može angažirati suce slabijeg morala'.
Zoran Mamić je, inače, na zahtjev njemačkog državnog odvjetništva već bio u Njemačkoj na saslušanju, no sinoć je bio nedostupan.
- Ne brini, ako Hajduk zabije 20 golova, Dinamo će zabiti 22 - navodno su Šapininu bratiću obećale neimenovane osobe iz sudačke komisije.
Sudac Marić te je večeri dosudio penal za 'modre' pa isključio dva Splićanina, ali tvrdi da je sudio pošteno.
- U šoku sam, pa tog čovjeka za kojeg tvrde da me potkupio vidio sam dvaput u životu u nekom društvu. Imam ženu i djecu, živim u gradu od 9000 ljudi. Kako ću sad na cestu izaći?! - rekao je sinoć sudac iz Daruvara.



'HALO, ERCEG, JE LI HAJDUK ZBILJA BEZ ČETIRI IGRAČA?

U dokumentima njemačke tajne policije navodi se kako je Šapinin kompanjon, izvjesni Marijo Cvrtak, uoči sporne utakmice kontaktirao Tomu Ercega ne bi li se osobno uvjerio hoće li Splićani doista biti oslabljeni, bez kartoniranog kapetana Andrića i još tri-četiri igrača. Erceg mu je potvrdio da će se Splićani teško izvući.
- Taj čovjek bio mi je susjed dok sam igrao u Njemačkoj i nekad me znao pitati za savjet glede kladionice. Ne sjećam se je li zvao za utakmicu Hajduka i Dinama, ali ja tad više i nisam bio u Hajduku - rekao nam je  Erceg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna