Obavijesti

Sport

Komentari 23

Finale Lige prvaka: Berlinski zid za Lea Messija i Raketu...

Finale Lige prvaka: Berlinski zid za Lea Messija i Raketu...
7

KORAK DO VRHA Cijeli Möhlin, ali i cijeli Sikirevci, bit će na nogama zbog njihova Ivana. Još samo Juventus dijeli ga od trećeg ‘hrvatskog’ naslova prvaka u nizu...

VIDEO

Hrvatska zastava već je u torbi, odmah uz Barcelonin dres s brojem četiri i posebne kopačke, izrađene samo za berlinski finale. U posljednje dvije sezone Ivan Rakitić (27) gledao je kako, odjeveni u crveno, bijelo i plavo, Mario Mandžukić i Luka Modrić slave naslov prvaka Europe. Sad je došao red i na njega...

Igrao je na dva Eura i na SP-u, osvajao je europske trofeje, ali veću utakmicu od ove večeras nikad nije igrao. No neće se Ivan uplašiti, nikad nije bio taj tip. Uostalom, ako i zagusti, tu su Messi, Neymar, Suarez, Iniesta, Pique... Fantastično društvo u kojem je hrvatski reprezentativac zaslužio biti.

- Mi smo favoriti? Ne, ni slučajno. Vidim da to svi govore i misle, ali u finalu Lige prvaka ne može biti favorita - uvjeren je Rakitić koji će, ako je to uopće potrebno u ovakvoj utakmici, imati i dodatni motiv.

Može postati prvi nogometaš koji je povezao osvajanje Europske lige i Lige prvaka dvije sezone zaredom.

- Eto, može se reći da sam već navikao na finala. I plan je tu vrlo jednostavan, istrčati na travnjak i odigrati najbolje što možeš - kazao je Rakitić.

Dok bude koračao iz tunela prema travnjaku, uz melodiju himne Lige prvaka, bacit će pogled na trofej koji ide pobjedniku, a kroz glavu će mu vjerojatno proći cijela karijera. 

Počeci u Baselu, prvi koraci uz Mladena Petrića, osporavanja u Schalkeu, veliki korak naprijed u Sevilli, pa na kraju transfer na jedan poseban nogometni planet. U Barcelonu. Točno godinu dana nakon što je dogovorio prelazak na Nou Camp došao je do samog vrha. Odnosno, na korak do njega.

- Mnogi su iznenađeni što je Juventus došao do finala, ali mene to nije iznenadilo. Uostalom, osjetio sam koliko su igrači Juventusa dobri kad smo s reprezentacijom igrali protiv Italije - kaže Ivan.

Savršeno se uklopio u sustav Luisa Enriquea, uživa na terenu i izvan njega, ali bez ovog posljednjeg koraka ostala bi doza gorčine. Barcelona je jača, bolja, favorit je ma što Raketa mislio o tim prognozama. Iako, bila je Barca favorit protiv Talijana i 1994., tada je protivnik bio Milan, pa se nije dobro provela. Umjesto očekivanog slavlja završilo je 0-4.

No prošla je 21 godina, tada šestogodišnji plavokosi dječak iz švicarskog Möhlina izrastao je u nogometnog superstara. I cijeli Möhlin danas će navijati za svog Ivana. I cijeli Sikirevci, Hrvatska... Kaže da bi, da mu daju sve ulaznice, bez problema napunio stadion. No bit će uz njega najbliži, uvjereni da će se i berlinskim travnjakom “prošetati” hrvatska zastava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše