Obavijesti

Sport

Komentari 582

Kraljevima 11. kruna: Atletico pao nakon dramatičnih penala!

Kraljevima 11. kruna: Atletico pao nakon dramatičnih penala!
56

Real je na krovu Europe nakon dramatičnog finala na San Siru protiv Atletica. "Kraljevski klub" osvojio je naslov na penale nakon što je u 120 minuta bilo 1-1

VIDEO

Drama nad dramama u finalu Lige prvaka, kao i 2014. kad su igrala ova dva kluba. Atletico je opet pao, ovoga puta na penale, a Real Madrid slavi drugi europski naslov u tri godine i rekordnu 11. europsku titulu. 

Luka Modrić postao je prvi Hrvat koji je igrao i pobijedio u dva finala Lige prvaka, Dario Šimić također ima dva naslova, ali on protiv Juventusa i Liverpoola nije konkurirao za momčad, kao ni Mateo Kovačić sinoć, koji je postao deveti Hrvat s naslovom u ovom prestižnom nogometnom natjecanju.

Real je pobijedio gradske rivale na San Siru s ukupnih 6-4, nakon što je prvih 90 minuta, a potom i pola sata u produžecima završilo 1-1. Juanfran je bio tragičar Atletica u lutriji penala, a Cristiano Ronaldo pucao je posljednji i zabio je za titulu.

Kad zagusti, zovi kapetana, makar on bio u ofsajdu

U sukobu dvije nogometne filozofije, Atleticove radničke i ratničke i oku ugodnije, Realove, ništa drugo nismo mogli očekivati od tvrde i žestoke utakmice od prve do posljednje minute. 

Počelo je čudesnom obranom Slovenca Jana Oblaka koji je skinuo Casemiru u šestoj minuti s nekoliko metara. 

Real je poveo u 15. minuti nakon velike pogreške pomoćnog suca.

Kroos je ubacio iz slobodnjaka, Bale je prebacio glavom do Ramosa koji je bio u  zaleđu. Suci to nisu vidjeli i Ramos je opet zabio Atleticu, kao i 2014. godine. 

Realov kapetan postao je prvi branič u povijesti koji je zabio u dva finala Lige prvaka, a pridružio se Messiju, Raulu, Ronaldu i Eto'ou koji su također zabijali u dva finala najelitnijeg nogometnog natjecanja u svijetu.

Atletico nije ista momčad kad vodi i kad gubi. Puno teže Simeoneovi ratnici igraju kad im protivnik povede. Upravo to ih je čekalo u Milanu. Ništa Atletico nije napravio u prvom dijelu, ali u nastavku mu se otvorila čudesna šansa.

Oblak i Carrasco za produžetke

Pepe ruši Torresa, Griezmann stavlja loptu na bijelu točku i pogađa prečku. No nije Atletico stao. Pritisnuo je Real i redale su se šanse. Nakon početnog pritiska u nastavku, Real je uspostavio kontrolu i počeo kažnjavati Atleticovo otvaranje.

No Atletico je imao nevjerojatnog Jana Oblaka. 

Slovenac je izludio Balea, Benzemu i Ronalda koji mu nisu mogli zabiti ni jedan na jedan i ubrzo je stigla kazna. Ronaldo je mislio da će biti zabavno nonšalantno preskakati loptu i tako pokušati prevariti Oblaka, a Atletico to radi efikasno.

Juanfran ubacuje s desne strane, a Carrasco u 79. minuti zabija za 1-1 i produžekte na San Siru. Sad više nikome iz Reala nije bilo do nonšalancije.

Penali i nesretni Juanfran

Čekali su nas produžeci i repriza finala iz 2014. godine.

No s nešto drugačijim završetkom. Nakon pola sata produžetaka igrači su bili iscrpljeni. Teška i naporna sezona uzimala je svoj danak pa su mnogi šepali i žalili se na bolove, među njima i naš Luka Modrić. No potrčao je Luka prema Ronaldu kao da ga baš ništa ne boli nakon što je Portugalac zabio posljednji penal za Real. 

Prije njega promašio je jedino Juanfran, ali i to je bilo dovoljno da Atletico drugi put u tri godine ostane bez povijesnog naslova u Ligi prvaka.
 

KRONOLOGIJA: Real - Atletico 1-1 (Ramos 15' / Carrasco 79')

*6-4 na penale


Prijenos se ne osvježava automatski.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

PENALI:

Ronaldo je pogodio za 11. naslov!

Juanfran je pogodio stativu!

Ramos pogađa za 5-4!

Saul je pogodio za 4-4!

Bale je miran za 4-3!

Gabi je pogodio za 3-3!

Marcelo je precizan za 3-2!

Griezmann zabija za 2-2!

Vazquez puca prvi - pogodio je! Real vodi 2-1.

120'+2' KRAJ! Penali će odlučiti pobjednika...

120' Danilo u blok! Real stišće, ali prije toga Atletico je imao polukontru. Još dvije minute nadoknade.

119' Kakva šansa za Real! Isco daje Marcelu, ovaj idealnom loptom pronalazi Casemira, no Realov veznjak puca u blok.

117' Minute nas dijele od penala...

112' Pepe je žestoko startao na Gabija i dobio je žuti karton.

110' Pratit ćemo što se događa s Lukom. Čini se da se drži za zadnju ložu. Kakav bi to bio peh za Hrvatsku. Nadamo se da nije ništa ozbiljno.

107' Loše vijesti za Real, ali i za Antu Čačića. Luka Modrić šepa...

106' Počeo je drugi produžetak.

105' Kraj prvog produžetka.

104' Real je nešto bolje ušao u produžetke, ali Atletico se budi.

101' Sjajna akcija Reala, Ronaldo je napravio nered na lijevoj strani, Isco je dobro ostavio Baleu, ali Velšanin puca u blok. 

94' Ronaldo je pucao! Ali slabo je to. Portugalac večeras nije pravi. Vidi se da ozljeda ostavila traga.

91' Počeo je prvi produžetak!

90'+3' KRAJ UTAKMICE: Real - Atletico 1-1. Produžeci...

90'+2' Ramos je morao napraviti prekršaj da bi spriječio kontru Atletica. Dobio je žuti. Kao i Gabi koji se žalio i tražio crveni za kapetana Reala.

90' Tri minute sudačke nadoknade.

86' Pogledajte što Ronaldo radi u finalu Lige prvaka.

Nevjerojatno... Kazna je stigla nepunu minutu kasnije.

85' Pet minuta do kraja. Opet produžeci? Kao i 2014.

79' GOOOOOL! Atletico je kaznio Realove promašaje! Sjajna asistencija Juanfrana s desne strane i gol Simeoneovog džokera Carrasca za 1-1!

79' KAKVE PRILIKE ZA REAL! Bale je umalo zabio za 2-0! Nevjerojatno što su sve promašili Realovi igrači. Prvo je Ronaldo promašio, a onda i Bale, netko od igrača Atletica izbio je s crte...

78' Atletico ima tek nešto više od 12 minuta za preokret. Real zasad bez većih problema kontrolira utakmicu i blizu je 11. naslova europskog prvaka.

77' Nova izmjena u Realu. Benzema je izašao, Vazquez je u igri.

72' Zidane mijenja Kroosa i uvodi Isca.

70' OBLAK DRŽI ATLETICO! Sjajna obrana Oblaka. Modrić je dao Benzemi, ali francuski napadač nije uspio zabiti jedan na jedan.

70' Ronaldo se budi. Dosad nismo puno vidjeli od njega. 

65' Vrijeme ide, a Atleticovi igrači sve više pričaju s Clattenburgom. Tako neće zabiti Realu. 

61' Torres neoprezno starta na Ramosa, žuti karton.

59' Saul je promašio! Dobra akcija Atletica preko lijeve strane.

58' Atletico je prisilio Real na povlačenje. Simeone je uveo Carrasca i Real zasad nema odgovor za pritisak Simeoneove momčadi. No što se više Atletico bude otvarao, to će biti više mjesta za Balea i Ronalda. 

54' Atletico bolje otvara nastavak. Opasno je bilo pred golom Reala, ali ostaje 1-0 za "kraljeve". Sjajan start drugog dijela. Nije tu još ništa gotovo.

53' Danilo je u igri. Carvajal je u suzama napustio travnjak.

52' Loše vijesti za Real. Carvajal šepa, u igru bi mogao Danilo.

48' GRIEZMANN JE PROMAŠIO PENAL! Pogodio je prečku. Kakva skupa pogreška bi to mogla biti... Atleticov igrač pucao je iz sve snage, ali nije imao sreće.

46' PENAL ZA ATLETICO! Pepe je startao na Torresa, Clattenburg je pokazao na bijelu točku. Realovi igrači se žale, ali penal je čist kao suza.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Simeone odmah vuče prvi potez. Carrasco je u igri umjesto Fernandeza.

ČISTI OFSAJD: Ramosov gol nije trebao biti priznat, potvrdio je i bivši sudac Andujar Oliver za Marcu. A evo i video dokaza iz nekoliko kuteva.

Atletico je teško oštećen u finalu Lige prvaka.

45'+1' KRAJ PRVOG DIJELA Real vodi 1-0 protiv Atletica golom Sergija Ramosa iz čistog ofsajda.

45' Minuta sudačke nadoknade.

43' Griezmann! Kraj gola. Otvorila se šansa Atleticovom napadaču, ali njegov udarac desnom nogom prolazi kraj stative.

35' Real je smirio utakmicu. "Kraljevi" bez većih problema drže Atletico pod kontrolom.

30' Real prijeti iz protunapada! Benzema je prošao po desnoj strani, Oblak je spreman. Atletico će morati zaboraviti taj gol što prije. Simeoneovi igrači kao da su u grču. A do kraja ima još jako puno vremena...

23' Čini se da je Real zabio iz ofsajda!

22' Veliki šok za Atletico. Ovoga puta ni Oblak nije mogao ništa. Ostaje nam vidjeti je li Ramos zabio iz zaleđa. Atleticu će sad biti jako teško jer će se morati otvoriti. No Simeone neće odmah narediti totalni napad, to bi bilo nogometno samoubojstvo. Atletico će nastaviti sa svojom igrom pa eventualno pred kraj jurnuti na Real.

16' Sergio Ramos prvi je branič u povijesti koji je zabio u dva finala Lige prvaka.

15' GOOOOOOL! Sergio Ramos! Kao i 2014. godine. Kroos je ubacio iz slobodnjaka, Bale je prebacio glavom, a Ramos je pogodio za vodstvo Reala. Činilo se da je bio na rubu zaleđa...

14' Očekivano tvrda utakmica, igrači se ne štede. Ovo je finale, nema popravnog. Zasad je Real imao najbolju šansu. Casemirov udarac s nekoliko metara čudesno je obranio slovenski golman Oblak.

10' Žestok start Carvajala na Griezmanna! Skočila je cijela Atleticova klupa, a Pepe je došao tužakati Simeonea. Clattenburg je ovo sve riješio sa žutim kartonom za desnog beka Reala.

10' Prvi korner za Real. Kroos kratko do Marcela, Atleticova obrana čisti.

6' KAKVA ŠANSA ZA REAL! Bale je ubacio iz slobodnjaka, Casemiro je pucao, ali nevjerojatna obrana Oblaka! Slovenski golman skinuo je Casemiru udarac s nekoliko metara.

5' Odmah uzvraća Real! Bale je projurio kraj Godina i pao, Clattenburg je pokazao na prekršaj na rubu šesnaesterca s desne strane.

5' Atletico se neće samo braniti. Dobra akcija po desnoj strani, Saul je ubacio, ali Koke je loše zahvatio loptu.

1' Koke je pokazao onaj dašak "ratničke" filozofije. Odmah u kost. Clattenburg je morao intervenirati ni nepunu minutu nakon početka utakmice.

1' Ključno će biti Modrićevo izdanje u finalu. Atletico radi taj pritisak, a Modrić je igrač koji sjajno probija taj prvi blok. 

Ovdje možete pratiti statističke podatke finala i Modrićev učinak iz minute u minutu.

1' POČEO JE FINALE LIGE PRVAKA! Real protiv Atletica u madridskom finalu na milanskom San Siru. Ništa bez Hrvata. Luka Modrić opet je među ključnim igračima u finalu natjecanja koje je osvojio prije dvije godine protiv istog protivnika. Diego Simeone protiv Zinedinea Zidanea, sukob dvije nogometne filozofije, Atleticove ratničke i radničke i one oku ugodnije, Realove filozofije.

CEREMONIJA: Traje svečani dio uoči početka finala Lige prvaka. 

CRISTIANO RONALDO - zabio je 16 golova u Ligi prvaka ove sezone, toliko ima i kompletna momčad Atletico Madrida. No Ronaldo nikad nije zabio na San Siru u Ligi prvaka, a igrao je na tom stadionu četiri utakmice. Peta sreća?

11 - Večeras je u sastavu 11 igrača koji su i 2014. godine igrali finale Lige prvaka. Šestorica su u Realu, a petorica u Atleticu. Znate li ih nabrojati? Inače, Real je dobio tek dvije od zadnjih 12 utakmica protiv Atletica, ali obje su stigle u Ligi prvaka. 

SVE JE SPREMNO: Tko će osvojiti najprestižniji trofej klupskog nogometa?

Atletico Madrid v Real Madrid - UEFA Champions League Final

ATLETICO

Igrači s kojima Atletico ide po 1. naslov: Oblak - Juanfran, Savić, Godin, Luis - Gabi, Augusto, Koke, Saul - Griezmann, Torres

REAL MADRID

Igrači s kojima Real ide po 11. naslov: Navas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Casemiro, Modrić, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo

MAJSTORE, DA NISI MALO ZALUTAO?

Reutersovi fotografi uslikali su čovjeka u dresu Celtica na San Siru. 

Atletico Madrid v Real Madrid - UEFA Champions League Final

19:20 Dok čekamo postave, Atleticovi igrači isprobavaju travnjak. Još malo statistike. Pripremite se za tvrdu utakmicu. Tri od zadnja četiri finala Lige prvaka završila su 0-0 na poluvremenu.

SUDAC ELEKTRIČAR KOJI VOZI PORSCHE Veliku čast večeras je dobio najbolji engleski sudac i jedan od najboljih svjetskih sudaca, Mark Clattenburg. Iako se njegova plaća ne može ni usporediti s onom nogometaša na Otoku, električar po struci uvijek je cijeno skupe stvari. Tako je vjerojatno jedini aktivni sudac koji vozi Porsche, a ima i posebne tablice C19TTS. Imao je i nekoliko kontroverznih situacija u kojima su ga optužili da je na terenu vrijeđao igrače. Clattenburg se ne boji ući u diskusiju s igračima, a ostavlja dojam pomalo bahatog suca koji zna odgovoriti zvijezdicama na terenu.

Reuters/PIXSELL

MATEO I LUKA, SRETNO Hrvatski reprezentativci poslali su poruku suigračima Mateu Kovačiću i Luki Modriću koje večeras čeka finale Lige prvaka.

CRNA MAČKA ZA REAL: Atletico je momčad koja ne odgovara Realu. U posljednjih 10 utakmica, Real je slavio tek jedanput, Atletico pet puta, a četiri puta završilo je bez pobjednika. To je međusobni omjer nakon onog finala Lige prvaka 2014. godine u kojem je Atletico vodio do sudačke nadoknade pa izgubio u produžecima. Zanimljivo, u tih 10 utakmica od tog finala Real je dobio jedanput i to u Ligi prvaka, u travnju 2014.

IGRAČI I TRENERI OSVAJAČI TITULE Zinedine Zidane večeras ima šansu upisati se u povijest kao tek sedmi trener koji je bio europski prvak kao igrač i kao trener. Zizou je osvojio Ligu prvaka s Realom 2002. godine, a sad ima šansu to ponoviti na klupi "kraljevskog kluba". To je dosad uspjelo tek španjolskim trenerima Miguelu Munozu i Pepu Guardioli, Talijanima Carlu Ancelottiju i Giovanniju Trapattoniju te Nizozemcima Johanu Cruyffu i Franku Rijkaardu.

Real Madrid v VfL Wolfsburg - UEFA Champions League Quarter Final Second Leg

FANTASTIČNA NASLOVNICA: Pogledajte kako je španjolska Marca najavila današnji madridski finale Lige prvaka. Na fotografiji dominira zgrada, a na svakoj strani su zastave na balkonima s imenima igrača. Ovo je sjajni prikaz grada koji će večeras dobiti europskog prvaka, ali i u kojem će se tugovati i slaviti.

16:30 Navijači Atletica i Reala okupirali su Milano. Španjolski je postao službeni jezik u gradu dva nogometna velikana, Intera i Milana. 

Real Madrid fans shout slogans before the Champions League Final between Real Madrid and Atletico Madrid in Milan

SAN SIRO: Pogledajte stadion na kojem će se igrati finale Lige prvaka.

ŠPANJOLSKA DOMINACIJA: Od ranog jutra službeni jezik u Milanu je - španjolski. Ovo će biti deveti put da naslov Lige prvaka (od 1993. godine i ovog formata) ide u Španjolsku. Usporedbe radi, u tom razdoblju Talijani i Englezi zajedno imaju devet titula Lige prvaka, Italija ima pet, a Engleska četiri.

28. svibnja 1980. Ovo nije prvi europski finale koji pada na 28. svibnja, Nottingham Forest pobijedio je Hamburg 1980. godine u finalu na Santiago Bernabeuu. Njemačka momčad u polufinalu izbacila je Real Madrid.

TUČNJAVA NA AERODROMU: Stižu vijesti o navijačkim izgredima na madridskom aerodromu. Navijači od jutra dolaze u Milano, a uoči polaska iz Madrida došlo je do tučnjave koju je na kraju smirivala policija.

NEPOZNATO Diego Simeone i Zinedine Zidane uspješno su odveli svoje momčadi do finala Lige prvaka, a od titule dijeli ih još 90 minuta. I dok momčadi vrše posljednje pripreme za veliko finale, donosimo vam nepoznato o finalistima Lige prvaka.

SAN SIRO Real ima negativan, a Atlético pozitivan rekord sa stadiona kojega dijele Milan i Inter. Provjerite kako su dosad tamo igrali.

A general view of the San Siro stadium with the UEFA Champions League Final 2016 banners in Milan

EVAKUACIJA Svjetskim medijima proširila se vijest kako je dio mreže podzemne željeznice u Milanu bio zatvoren na sat vremena zbog sumnjivog paketa koji je jedna žena ostavila na stepenicama postaje Cadorna. Ispostavilo se da je uzbuna bila lažna jer se radilo o igračkama za djecu.

DVA HRVATA Modrić ima priliku postati prvi Hrvat koji je bio ključni igrač osvajača dvije Lige prvaka. Real ide po svoj ukupno 11. naslov, a Atléticu bi ovo bio tek prvi... Pročitajte više.


Najava

U klupskoj nogometnoj sezoni ostalo je još samo jedno pitanje - Real Madrid ili Atlético Madrid

U finalu Lige prvaka drugi put u posljednje tri godine susrest će se dva madridska kluba. Prije dvije sezone uz teške muke slavio je bijeli dio Madrida, a jedan od ključnih ljudi tadašnjeg Ancelottijeva sastava bio je Luka Modrić. Hrvatski je reprezentativac tada ubacio iz kornera za gol Ramosa na samom isteku regularnog dijela utakmice i produžetke nakon kojih je Real kući otišao sa Decimom.

Od tada su prošle dvije godine, trener madridske momčadi se promijenio dvaput, otišli su neki igrači, došli neki novi, no jedna stvar je i dalje ista - Luka Modrić još drži sve ključeve veznog reda 'kraljeva'.

U odnosu na 2014. sada Luka ima još jednog Hrvata uza sebe. Tu je Mateo Kovačić, no mladi hrvatski veznjak češće je na klupi no na travnjaku i velika će stvar biti ubaci li ga Zinedine Zidane makar na nekoliko minuta u igru.

Kako god bilo, Hrvatska ima tu čast da ponovno u najvažnijoj utakmici sezone ima svog čovjeka, igrača koji će, osvoji li naslov, travnjakom trčati ogrnut hrvatskom trobojnicom. Sve detalje prije, za vrijeme i nakon utakmice možete pratiti u tekstualnom prijenosu na 24sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 582
VIDEO

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem