Obavijesti

Sport

Komentari 8

Nepoznato o finalistima: Tko voli borbe bikova, tko Tolkiena?

Nepoznato o finalistima: Tko voli borbe bikova, tko Tolkiena?
1

Večeras će na San Siro u finalu Lige prvaka istrčati gradski rivali Real i Atletico. Većina nas je upoznata s nogometnim kvalitetama igrača, a sad vam donosimo pregled onih nepoznatih stvari o njima....

VIDEO

Diego Simeone i Zinedine Zidane uspješno su odveli svoje momčadi do finala Lige prvaka, a od titule dijeli ih još 90 minuta. I dok momčadi vrše posljednje pripreme za veliko finale, donosimo vam nepoznato o finalistima Lige prvaka.

Atletico Madrid

Diego SImeone preuzeo je Atletico Madrid 2011. godine kad su bili daleko od današnjih rezultata. Atletico je bio samo četiri boda udaljen od zone ispadanja, i rijetko tko je mogao pomisliti da će u idućih pet godina uzeti španjolsko prvenstvo, Europsku ligu i odigrati svoj drugi finale Lige prvaka. El Cholo ima i dva sina, stariji Giovanni igra za Banfield u Argentini, dok je mlađi postao poznat široj javnosti kad je pohrilo ocu u naručje nakon golova Realu.

Igrač na čiju će veliku pomoć računati Simeone svakako je i Fernando Torres. Španjolac je prvo u Liverpoolu srušio sve golgeterske rekorde, te je najbrže od svih u povijesti Liverpoola došao do brojke od 50 golova. Osim zabijanja golova, El Nino je veliki obožavatelj serijala Gospodar prstenova. Koliko Torres voli Tolkienove knjige, najbolje pokazuje činjenica da ima tetovirano svoje ime na elfskom jeziku iz serijala o Frodu i ostatku družine.

Njegov kolega iz napada Antoine Griezzman polako postaje jedan od najboljih igrača svijeta, a ove jeseni proživio je i vlastitu dramu. Tijekom terorističkih napada na Pariz u studenom, sestra Antoinea Griezzmana bila je na koncertu.kada su teroristi upali unutra. Antoine je za to vrijeme igrao utakmicu protiv Njemačke, i nije znao da mu je sestra u životnoj opasnosti. Antoine je ujedno i veliki obožavatelj košarke, pa se često hvali fotografijama s NBA utakmica.

 

Fantastic to meet @chicagobulls legend @stickity13 ! #Giant 🏀

A photo posted by Antoine Griezmann (@antogriezmann) on

Kapetan Atletica Gabi našao se prije pet godine u skandalu oko namještanja utakmica. U zadnjem kolu Primere 2011. godine, Gabi je kao igrač Zaragoze predvodio svoju momčad protiv Levantea. Zaragozi je za ostanak u ligi bila potrebna pobjeda, na kraju su slavili 2-1, a Gabi je bio strijelac oba gola. Ništa tu ne bi bilo sporno, da nakon utakmice nisu pronađene sumnjive uplate na računima igrača Levantea. 

Njegovi suigrači iz Atletica - Jan Oblak i Saul obojica dolaze iz sportskih obitelji. Saulov otac igrao je za Getafe u Primeri tijekom sezone 1988/89., a i oba brata su mu nogometaši. Sestra Slovenca Oblaka Teja je pak profesionalna košarkašica. Teja nastupa za ekipu Good Angels Košice, a ujedno je i član ženske košarkaške reprezentacije. Sestra je mladom golmanu uvijek podrška, pa ga često hvali na društvenim mrežama.

Real Madrid

Nekim igračima Reala vrlo važnu ulogu u životu igra religija. Takav je slučaj s Keylorom Navasom, ali i u posljednje vrijeme po incidentima poznatim Karimom Benzemom. Keylor prilikom svakog intervjua ističe koliko važnu ulogu Bog ima u njegovom životu:

- Bog je za mene na prvom mjestu. Prije svake utakmice kleknem i pomolim se - dodao je golman "galacticosa"

 

En los tiempos de Dios todo es perfecto !!! 1-Dios, 2-familia, 3-fútbol !!!

A photo posted by @keylornavas1 on

Karim Benzema je kako smo već spomenuli u zadnje vrijeme problematičnog ponašanja. Pratile su ga afere o maloljetnoj prostitutki, kao i ona o ucjenjivanju suigrača iz reprezentacije Valbuene. Benzema uvijek za vrijeme Ramazana posti, a jednom prilikom je izjavio da "ga to pročisti". Karim dolazi iz velike obitelji, ima čak sedmero braće i sestara.

Njihov suigrač iz obrane Sergio Ramos veliki je ljubitelj borbi bikova. Dolazi iz grada poznatog po borbama bikova, a i kod proslave golova često imitira poteze matadora. Kad smo kod proslave golova, Gareth Bale zaštitio je svoju proslavu gola s potezom crtanja srca kao intelektualno vlasništvo 2013. godine.

Najveću zvijezdu ostavili smo naravno za kraj - pa dolazimo do Cristiana Ronalda. Portugalac je kao mladić ostao bez oca zbog posljedica alkoholizma, pa sam često ističe kako izbjegava alkohol. Osim alkohola Ronaldo za razliku od Sergija Ramosa i ostatka momčadi izbjegava i tetovaže jer često donira krv. S 31 godinom Ronaldo već ima vlastiti muzej kao i brončani kip, a odnedavno je susjed Donalda Trumpa. Tijekom 2014. za 20 milijuna eura Ronaldo je kupio stan u Trump Toweru u New Yorku - što je naravno bio okidač za navijače da počnu spekulirati o Ronaldovom transferu u MLS.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku