Obavijesti

Sport

Komentari 110

'Finale neću nikada pogledati, a promijenio bih jedino suca...'

'Finale neću nikada pogledati, a promijenio bih jedino suca...'
1

Prošlo je godinu dana, ostao je ponos, ostala je sreća, ostalo je zadovoljstvo, ali ostala je i žal što Hrvatska nije postala prvak svijeta. Emocije su još uvijek prisutne, ostat će dugo, rekao je Zlatko Dalić...

VIDEO

Prije godinu dana cijela Hrvatska željno je iščekivala finale Svjetskog prvenstva protiv Francuske, gradovi su bili obojeni u 'kockice', jednostavno tada su baš svi živjeli 'vatrene'.

Nekoliko minuta nakon poraza tuga je bila prisutna, bilo je i suza. Ali kada smo shvatili što smo zapravo postigli, kada su se emocije malo slegle, sreći nije bilo kraja. Poraz se brzo zaboravio, veliko slavlje moglo je početi. 

SP 2018, Hrvatska - Engleska

- Prošlo je godinu dana, ostao je ponos, ostala je sreća, ostalo je zadovoljstvo, ali ostala je i žal što Hrvatska nije postala prvak svijeta. Emocije su još uvijek prisutne, ostat će dugo. Jedno nezaboravno ljeto, uspomena za cijeli život, a našoj Hrvatskoj za povijest - rekao je Zlatko Dalić za Dnevnik Nove TV o danu koji će zauvijek ostati zapisan kao jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta.

Hrvatska je tada izgubila od Francuske 4-2, no to je vrlo brzo palo u zaborav. Kako je Dalić pripremao igrače za finale?

- Inzistirao sam na tome da uživaju u nogometu. Kazao sam im: 'Došli ste do finala, povijest ste napravili. Ne treba biti sputan, uživajte, igrajte nogomet, sve ste napravili. Naravno da želimo pobijediti, ali finale je nešto što se doživi jednom u životu ili nikada. Vi to morate znati cijeniti i poštovati. Igrajte i uživajte, ništa drugo - rekao je Dalić, a onda i priznao da reprizu finala još nije rekao.

FIFA World Cup 2018 / Final / France - Croatia 4: 2.

- Nisam još pogledao finale i kako stvari stoje, nikada je i neću pogledati. Onda bi bilo još više tuge, još više žala. Primili smo dva gola zbog pogrešaka suca. Ako bi što promijenio, promijenio bih suca u finalu. Sve drugo bilo je na našoj strani. Možda najbolje poluvrijeme hrvatske reprezentacije na turniru, najbolja igra. Izgubili smo, to smo morali prihvatiti. Postali smo viceprvaci, upisali smo se u povijest. Eto, možda to nekad i pogledam, ali zasad ne.

- Najveći ključ je kvaliteta naših igrača, koja je ogromna. Druga stvar, nosio nas je rezultat. Svaka pobjeda davala nam je još veću snagu, veći moral i energiju. Kada smo gledali što se događa u Hrvatskoj, to je bio još jedan poticaj. Sve nas je gurala u pravom smjeru, ali najvažnija je kvaliteta naših igrača. Na tu kvalitetu smo nadogradili zajedništvo, energiju, taktiku… U stanju u kakvom su bili naši igrača, sve je bilo moguće - kaže izbornik.

SP 2018, Francuska - Hrvatska

Tri igrača su se nakon Mundijala oprostila, neki su mučili muku s ozljedama i to se osjetilo na rezultatima. Ispali smo iz A skupine Lige nacija, a i izgubili smo od Mađarske u kvalifikacijama za Euro. No to ne brine Dalića koji vjeruje u svoje igrače. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Jesmo li zadovoljni razgovarat ćemo u studenom kada prođu kvalifikacije. Kada se Hrvatska plasira na Euro, onda ćemo razgovarati što je i kako bilo. Ali teško je bilo očekivati da ćemo nastaviti u istom ritmu. Neki su se igrači oprostili, neki su bili ozlijeđeni, a mi nemamo preveliki izbor igrača. S druge strane, svaki naš protivnik je bio maksimalno motiviran, htio je pobijediti viceprvaka svijeta. To su bili objektivni problemi. Međutim, ja sam i dalje optimist, vjerujem u hrvatsku reprezentaciju, u našu igru, u naš plasman na Euro. I u ponovno veselje kao što je bilo prošlog ljeta.

Svečani doček Vatrenih na Trgu bana Josipa Jelačića

Mnogim našim reprezentativcima je porasla cijena nakon SP-u u Rusiji, a neki od njih su tražena roba na tržištu i ove godine. Ante Rebić, Dejan Lovren i Ivan Rakitić su igrači čiji su transferi najbliži.

- Oni su na visokoj cijeni, viceprvaci svijeta. Oni sami znaju što je za njih najbolje, vidjet ćemo što će biti - zaključio je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu