Sport

Komentari 0

Finski klub odustao od nastupa u KHL-u zbog ruske invazije

Finski klub odustao od nastupa u KHL-u zbog ruske invazije

Žao nam je što smo izgubili Jokerit, odličnu i uzbudljivu momčad prepoznatljivog stila. Jokerit igra u našoj ligi od 2014. i uvijek je uspijevao izboriti mjesto u doigravanju, rekao je predsjednik KHL-a

Finski hokejaški klub Jokerit iz Helsinkija odustao je od nastupa u doigravanju Kontinentalne hokejaške lige (KHL), u kojoj većinom nastupaju ruski klubovi, zbog sadašnje globalne situacije, priopćio je predsjednik kluba Jari Kurri.

- Moja je pozicija o ranijem završetku sezone bila jasna još u četvrtak ujutro. No, u skladu s pravilnikom KHL-a, morao sam raspraviti o tome s vodstvom lige. Svijet prolazi kroz doista teško razdoblje. Naše su misli s ljudima koji pate u ovoj situaciji. Nadamo se da će uskoro biti postignuto mirno rješenje - poručio je Kurri.

Jokerit je u utorak, 1. ožujka, trebao započeti seriju prvog kruga doigravanja protiv moskovskog Spartaka.

- Žao nam je što smo izgubili Jokerit, odličnu i uzbudljivu momčad prepoznatljivog stila. Jokerit igra u našoj ligi od 2014. i uvijek je uspijevao izboriti mjesto u doigravanju. Žao nam je što Jokeritovo odustajanje nije motivirano sportskim već političkim razlozima -  izjavio je predsjednik KHL-a Aleksej Morozov.

Najčitaniji članci