Sport

Komentari 1

Fiorentina našla novog trenera: Montella po drugi put u Firenzi

Fiorentina našla novog trenera: Montella po drugi put u Firenzi

Stefano Pioli dao je ostavku nakon pet remija i tri poraza u osam utakmica, a Fiorentina je promptno našla nasljednika: nakon četiri godine u Firenzu se vratio Vincenzo Montella

U nogometu se zarađuje dobro, jako dobro ili sumanuto puno, ali nogomet je jedan od onih 'businessa' u kojima si danas čudesno dobar i idol mase, a sutra omraženi debil koji pojma nema.

Stefano Pioli godinu i pol dana bio je trenerski majstor, ljubimac Firenze. Ali kad je u zadnjih osam utakmica Fiorentina pod njegovim vodstvom složila pet remija, tri poraza i nula pobjeda... Čovjek se sam maknuo: "Ovdje mi više ne vjeruju ni kao čovjeku, ni kao treneru. Ciao".

Braći Della Valle nije dugo trebalo da nađu novog trenera. Zapravo: starog. U Firenzu se nakon četiri godine vratio Vincenzo Montella.

Fiorentinu je trenirao od 2012.-2015., igrao se dobar nogomet, promoviralo mlade igrače, ali nakon tri godine došlo je do zasićenja i 'Aeroplanino' je otišao u Sampdoriju gdje ga je zatekla naoko kolosalna šansa: pozvao ga je Milan. Montella je, naravno, pristao pa - upao taman u onu godinu Berlusconijevog odlaska tj. preuzimanja kluba od strane sumnjivog kineskog businessmana Yonghong Lija.

Potrošeno je 200 milijuna eura na pojačanja i to sa mačem iznad glave: instant-rezultat nema alternativu jer golema investicija u kupnju kluba i novih igrača može se isplatiti jedino momentalnim plasmanom u Ligu prvaka. Naravno, stvar je pukla pa je Montella trajao od srpnja 2016. do studenoga 2017. kada su ga zamijenili s Gattusom. Nakon toga imao je jednu još kraću avanturu, u Sevilli koju je trenirao cca. četiri mjeseca da bi zadnjih godinu dana bio - bez posla.

Sada je s Fiorentinom potpisao do ljeta 2021. i vratio se jedinom klubu u kojem je uspio ostati najmanje dvije godine. Čeka ga uzvrat polufinala Kupa s Atalantom u Bergamu (prva tekma završila je 3-3) kao jedini preostali ovosezonski cilj jer u Serie A potonula Fiorentina do kraja sezone nema više nikakvih konkretnih rezultatskih ambicija.

Najčitaniji članci