Obavijesti

Sport

Komentari 23

Flota od 20 automobila: Kakve 'zvijeri' vozi Cristiano Ronaldo?

Flota od 20 automobila: Kakve 'zvijeri' vozi Cristiano Ronaldo?

Osim što sam sebe zna počastiti jurilicom, Cristiano luksuzne automobile dobije i od klupskih sponzora. Dok je igrao za Real Madrid uživao je u Audiju, a sada ga oprema Jeep koji je sponzor Juventusu...

VIDEO

Za jedan sat zaradi 84 tisuće eura, nakon jednog tjedna bude bogatiji za više od pola milijuna eura, a koliko onda zarađuje mjesečno? Pa, na računu se pojavi 2,5 milijuna eura. Računica je to plaće Cristiana Ronalda (35) koji godišnje od ugovora u Juventusu utrži čak 30 milijuna eura. No to je samo što se tiče nogometa, a gdje su još prihodi od sponzora, reklame. A ugledni Forbes piše kako je Portugalac u cijeloj karijeri zaradio preko 500 milijuna dolara.

Pokretanje videa...

Cristiano Ronaldo u Splitu 01:36

Ima nekoliko nekretnina diljem Europe, jahte, lanac hotela, ali ono u čemu prednjači su automobili. Ronaldo je veliki ljubitelj brzine i luksuznih jurilica pa je zato sebi priskrbio pravu flotu koju drži u nekoliko garaža!  Da, neki kažu kako je igrač Juventusa vlasnik čak 20 automobila, neki se nalaze u Torinu, Madridu, a neki u Lisabonu. S posljednjim se počastio prije nekoliko dana, a riječ je o Ferrariju Monzi SP2.

Nogometaš Juventusa je u utorak posjetio Ferrarijevu tvornicu u Maranellu, a ono što je vidio ga je toliko oduševilo pa je odlučio iskeširati čak 1,6 milijuna eura za ovu jurilicu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ronaldo je u tvornicu došao helikopterom u pratnji prvog čovjeka Juventusa Andree Agnellija i predsjednika Ferrarija Johna Elkanna.

Dočekali su ga predstavnici iz momčadi Formule 1 zajedno s talijanskim inženjerom i direktorom momčadi Scuderia Ferrarija Mattijom Binottom. 

Ferrari Monza SP2 (dvosjed) dolazi i u verziji SP1 (jednosjed), a proizveli su 499 primjeraka koje mogu kupiti isključivo postojeći vlasnici Ferrarija. Ovaj superautomobil u sebi ima V12 motor od 812 KS koji s maksimalnih 8.500 okretaja u minuti do 100 kilometara na sat dolazi za samo 2,6 sekundi. No to je samo jedna 'zvijer' u nizu luskuznih automobila koje posjeduje Portugalac.

Jednim od njih se pohvalila njegova zaručnica Georgina na Instagramu. 

On i njezin dragi su nedjeljno poslijepodne proveli u Bugatti Chironu čija se vrijednost procjenjuje na oko 20 milijuna kuna. Riječ je o automobilu koji je proizveden u samo 500 primjeraka, a Ronaldo ga je ugrabio čim je došao na tržište. 

Pokreće ga 1500 konjskih snaga, a maksimalna brzina je 420 km/h. Kupio ga je 2017. godine dok je igrao u Real Madridu, a dodatno je uložio i u personalizirane naslone za glavu na kojima piše CR.

No nije to jedini Bugatti koji krasi njegovu garažu. Portugalac je posebno ponosan na predivni Bugatti La Voiture Noire koji je napravljen prema legendarnom Bugattiju Type 57 SC Atlantic "La Voiture Noire", drugom od četiri ikad proizvedena Atlantica kojeg je u svoje vrijeme vozio i sam Jean Bugatti prije nego mu se 1941. godine oko Bordeauxa izgubio svaki trag.  

Napravljen je u samo jednom primjerku, vrijedi 16,5 milijuna eura, a Cristiano Ronaldo se pobrinuo da bude samo njegov. Bugattijevu zvijer pokreće 8,0-litreni quad-turbo motor W16 kojeg pokreće 1500 konjskih snaga, sa šest ispušnih cijevi! Karoserija automobila je ručno rađena iz karbona, a posebno se ističu LED svjetla koja su prvi put korištena na jednom Bugattijevom automobilu. 

Za 35. rođendan je od prelijepe Georgine na poklon dobio Mercedes AMG vrijedan 700.000 eura, a osim toga, posjeduje još i Mercedes AMG GLE 63 kojim se počastio za Božić 2016. godine.

Jednu od brojnih garaža krasi i predivni McLaren Senna koji je napravljen u čast prerano poginulog brazilskog vozača Formule 1 Ayrtona Senne. Proizveden je u 500 primjeraka, a vrijednost je milijun eura. Tu privilegiju da među prvima isproba novu mašinu dobio je Ronaldo. On je novi automobil prošle godine testirao po ulicama Lisabona, gdje su znatiželjnici odmah izvadili mobitele iz džepova i snimili Portugalca kako se vozi u ovome jedinstvenom automobilu.

Naravno, ne bi to bio pravi zaljubljenik u automobile da nema Lamborghini i Ferrari. Čast 'Lamba' brani Aventador kojeg je platio 300.000 eura, a pokreće ga 515 konja. Garažu mu krase tri Ferrarija od kojih je jedan Ferrari F12 TDF koji juri i do 340 km/h, a pokreće ga 780 'konja'. Njega je platio 415.000 eura.

Osim što sam sebe zna počastiti jurilicom, Cristiano luksuzne automobile dobije i od klupskih sponzora. Dok je igrao za Real Madrid uživao je u Audiju, a sada ga oprema Jeep koji je sponzor Juventusu.

Kao što ste već mogli shvatiti, Ronaldo voli raritete, voli rijetke modele koje samo rijetki mogu posjedovati. Pa je tako kupio i Rolls Royce Cullinan, jedini terenac koji je proizvela spomenuta firma, a za njega je iskeširao oko 390 tisuća eura. U čast Juventusa automobil je crno bijele boje, a ima 570 'konja' i pokreće ga V12 motor.

Ostali Ronaldovi automobili:

  • Ferrari 599 GTO
  • Ferrari  599 GTB Fiorano
  • Ferrari F430
  • Lamborghini Aventador LP 700-4
  • BMW M6
  • Bentley Continental GTC
  • Aston Martin DB9
  • Mercedes-Benz C-Class Sports Coupé
  • Porsche Cayenne
  • Porsche 911 Carrera 2S Cabriolet
  • Porsche Cayenne Turbo
  • Rolls Royce Phantom
  • Audi R8
  • Mercedes-Benz C220 CDI

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu