Obavijesti

Sport

Komentari 11

Francuski mediji: Zaslužili smo bolji rezultat, dominirali smo...

Francuski mediji: Zaslužili smo bolji rezultat, dominirali smo...
1

France Football i L'Equipe slažu se da Francuska nije pokazala previše u utakmici protiv Hrvata na Stade de Franceu. Zadovoljni su obranom, ali ne vezom te napadom

VIDEO

Francuski mediji djelomično su zadovoljni prijateljskom utakmicom 'tricolora' i Hrvatske na Stade de Franceu (0-0). Ugledni L'Equipe komentar utakmice naslovio je 'Mogli smo i bolje', a u tekstu su se osvrnuli na lošu igru u prvom te nespretnost pred golom Hrvatske u drugom poluvremenu.

'Iako je pobjednički niz prekinut, nastavili smo s nizom nepobjedivosti. U prvom dijelu bili smo bezopasni, a u drugom nespretni pred golom. To je glavni razlog što 'tricolori' nisu pobijedili sinoć na Stade de Franceu', piše L'Equipe.

Ističu kako nasreću utakmica nije bila kvalifikacijska te da navijači uglavnom mogu biti zadovoljni pripremom za nastavak utakmica za bodove. Ipak, žale za propuštenim prilikama.

'U drugom poluvremenu Francuska je potpuno dominirala nad Hrvatskom i zaslužila je pobjedu. Remy je morao zabiti gol na samom kraju utakmice, ali mogli smo i nastradati da Lloris nije sjajno obranio Perišićev udarac. U prvom dijelu djelovali smo nepovezano, bili smo spori te smo prvu opasniju akciju složili tek u 36. minuti. Menez i Benzema pokazali su da će Francuska imati razloga za veselje u njihovoj budućoj suradnji. Jedva čekamo da vidimo kako će izgledati taj dvojac kada im se priključi Ribery, secirao je L'Equipe igru svojih nogometaša.

France Football hrvatsku je igru okarakterizirao izrazito defanzivnom, a francuskim jalovim pokušajima nikako nisu zadovoljni.

'Iako je Blanc ubilježio i sedmu utakmicu za redom bez poraza, susret s Hrvatskom je pokazao da ima još puno posla. Na Stade de Franceu nam je nedostajalo je imaginacije i želje u napadu, hrvatska željezna zavjesa bez problema se obranila od naših napada', piše France Football.

Kao i L'Equipe i oni nisu zadovoljni prvim poluvremenom pa ističu kako je Vedran Runje napustio hrvatski gol bez ijedne obrane te da Blanc može itekako biti zadovoljan svojom obranom i golmanom Llorisom. Hrvatsku su vidjeli kao izrazito obrambeno orijentiranu momčad bez želje za napadom, a prvi dio ocijenili izuzetno dosadnim.

'Koliko su francuski ofenzivni nogometaši bili loši dovoljno govori podatak da je branič Rami bio najopasniji naš igrač. No ni to nije spriječilo zvižduk na kraju utakmice', zaključuje FF.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige