Obavijesti

Sport

Komentari 44

Francuska u spektaklu uzela zlato: 'Ma, bit će ovoga još...'

Francuska u spektaklu uzela zlato: 'Ma, bit će ovoga još...'
8

U fantastičnoj utakmici Francuska je pobijedila Dansku 37-35 u finalu SP-a i uzela četvrtu zlatnu medalju zaredom. Dramatična utakmica otišla je u produžetke

VIDEO

Danska i Francuska dvije su najbolje momčadi na SP-u u Švedskoj, tu nema nikakve dvojbe. A u finalu su se tako i ponašali. Ono što su jedni i drugi odigrali u ovom finalu apsolutni je vrh, od toga rukomet teško može više ponuditi.

- Nevjerojatna utakmica! - rekao je francuski izbornik Claude Onesta.

Pojavio se pred novinarima sa zlatnom medaljom oko vrata, ali to i nije neka posebna novost.

- Sretan sam i ponosan što vodim ovu momčad, ali moram čestitati i Danskoj. Prisilili su nas da damo naš maksimum, da odemo do gornjih granica naših mogućnosti - dodao je Onesta, izbornik koji je svoju momčad odveo do četvrtog uzastopnog zlata.

- Zaista smo morali odigrati najbolje što znamo, Danci su bili fantastičan protivnik. Utakmica je bila odlična, a u takvom okršaju moraš imati i malo sreće da bi na kraju slavio. Mi smo je imali - priznao je francuski pivot Cedric Sorhaindo.

Samo nekoliko nesavršenih danskih minuta u prvom dijelu bilo je dovoljno Francuzima da odu na četiri gola viška. I izgledalo je da više nema povratka. Ali "leteći" Danci nikad ne odustaju, nisu ni ovoga puta. Na juriš su se vratili u nastavku i u posljednju minutu ušli s golom zaostatka. Pa pozvali "time-out" 27 sekundi prije kraja. Kružili su, tražili rupu i pronašli je tri sekunde prije sirene. Bo Spellerberg je opalio, lopta je prošla pokraj Omeyera i jedan fantastičan finale otišao je u produžetke.

U njima je Danska imala šansu prekinuti nevjerojatni francuski zlatni niz, bila blizu, ali Francuska je ostala Francuska. Veliki Jerome Fernandez zabio je sedmerac, onda i iz igre, a nakon svega Omeyer je sjajnom Hansenu ulovio šut iz vana. I to je bilo to. "We are the champions" opet je sviralo u čast Francuza, momčadi koja je svoj dio posla za ovu godinu napravila. Uzimaju zlato jedanput godišnje od 2008. na ovamo, sad su mirni do EP-a u Srbiji iduće zime...

- Izgubili smo od najbolje momčadi na svijetu, ali i dokazali da smo na njihovoj razini. Zaista su sjajni, prepuni iskustva, no sad imaju i puno odličnih mladih igrača. Jednako kao i mi. Zato i mislim da ćemo u godinama koje dolaze međusobno odigrati još puno finala - kaže danski izbornik Ulrik Wilbek, koji se nakon poraza u finalu zadovoljno smiješio.

- Sve u svemu, odigrali smo fantastičan turnir. Zapravo nismo izgubili niti jednu utakmicu. Izgubili smo samo ove produžetke - rekao je raspoloženi Wilbek.

Danac Landin skupio 20 obrana, Omeyer duplo manje. Hansen je "bombardirao", zabio devet komada, sve dok pokraj njega nije stao Abalo. I otjerao ga do centra. U produžetku je danska zvijezda ostala bez gola.

- Razočarani smo nakon ovakvog poraza, to je i logično, no moramo biti zadovoljni nakon ovakvog turnira. Da, izgubili smo finale, ali vratit ćemo se na idućem turniru još jači - uvjeren je Danac Andres Eggert.

Konfeti su poletjeli zrakom, Francuzi su još dugo slavili, a zastor se polako spuštao na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj. Gotovo je i 22. njegovo izdanje, novi sastanak zakazan je u Španjolskoj 2013. godine. Do tad će se valjda i ti Francuzi umoriti...

Karabatić i Hansen do kraja dominantni

Nikola Karabatić, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva, predvodio je s 10 golova Francuze do naslova. Gigou je zabio sedam, a Abalo 5 golova. Kod Danske prvi strijelac bio je Mikkel Hansen s 10 golova (najbolji strijelac turnira sa 68 pogodaka). Lars Christiansen zabio je pet golova.

SP rukometaša, finale:

Francuska – Danska 37-35 u produžecima (31-31)

za 3. mjesto:

Španjolska – Švedska 24-23

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...