Obavijesti

Sport

Komentari 199

Šveđani ponovno nokautirali Francusku za finale! Palicka je skinuo zicer u zadnjem napadu

Šveđani ponovno nokautirali Francusku za finale! Palicka je skinuo zicer u zadnjem napadu
6

Švedska je pobijedila Francusku 34-33 u drugom polufinalu rukometnog Eura u Budimpešti. Kao i prošle godine, kad je slavila na Svjetskom prvenstvu, ponovno će igrati za zlato

Španjolski i švedski rukometaši igrat će u nedjelju u finalu Eura 2022. u Budimpešti. 

Španjolski rukometaši, aktualni dvostruki europski prvaci, pobijedili su u polufinalu svjetskog prvaka Dansku s 29-25 (13-14), dok je Švedska bila bolja od olimpijskih prvaka Francuza s 34-33 (17-14).

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski i srpski navijači zajedno navijaju

Pokretanje videa...

Hrvatski i srpski navijači zajedno pjevaju 00:31

Francuzi su bolje započeli dvoboj, vodili su sa 7-3, no u 20. minuti započinje veliki preokret Šveđana, koji su poluvrijeme dobili s 17-14. Velike zasluge za to ima švedski vratar Palicka, koji je ubilježio 7 obrana u prvom dijelu, ali čak i tri pogotka, po čemu je jedno vrijeme bio, posve neočekivano, prvi strijelac susreta. 

U drugom dijelu su Šveđani uspjeli održavati prednost, razlika nije išla ispod dva gola razlike, no u 57. minuti Francuska dolazi do samo jednog gola zaostatka (31-32). Pellas diže na 33-31, Mahi pogađa za 33-32, a junak dvoboja Gottfridsson, činilo se, zabija ključni pogodak minutu i pol prije kraja. Minutu prije kraja Švedska je imala 34-32, posjed i igrača manje, a Francuzi rade nemoguće, dvaput oduzimaju loptu, zabijaju gol, a u zadnjoj sekundi vratar Palicka brani zicer Fabregasu.

Budimpešta: EHF Europsko prvenstvo: Francuska - Švedska

Gottfridsson je utakmicu završio s devet golova, a Pellas dodao sedam, dok su kod Francuza Minne i Descat zabili po osam pogodaka. Andreas Palicka imao je 12 obrana.

Španjolci su slavili također preokretom u drugom dijelu za četvrto uzastopno finale za izabranike Jordija Ribere. U prvom poluvremenu su Danci vodili do četiri gola razlike, da bi početkom drugog dijela Španjolci preuzeli vodstvo (22-19), koje nisu ispuštali do samog kraja.

Budimpešta: EHF Europsko prvenstvo: Francuska - Švedska

Najvećim favoritima za naslov Dancima se tako osvetilo odmaranje najboljih igrača u zadnjem dvoboju sa Francuskom, kada su porazom izgubili prvo mjesto u skupini i u polufinalu išli na europske prvake Španjolce.Španjolce su predvodili Gomez (11) i Cannelas (7), a Dance Hansen (8) i Jacobsen.

Finale je u nedjelju u 18 sati, a bit će to repriza finala iz Zagreba 2018. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Rukometni Euro 2022., polufinale 20.30 , Budimpešta, MVM Arena
Francuska
33 : 34
Švedska
Sortiranje događaja
60'

I druga lopta je oduzeta, Francuska ima napad za produžetak, Palicka brani s crte Fabregasu! Kakva završnica, nevjerojatno... Švedska je u finalu! Kao i lani u Egiptu, opet je Francuska izvukla deblji kraj.

60'

Minne je zabio nakon ukradene lopte, samo jedan razlike za Švedsku!

60'

Solberg zove time-out, do kraja su 54 sekunde, Šveđani imaju plus dva i napad. To bi moralo biti dovoljno.

59'

Gottfridsson je zabio pod prekršajem, to bi moglo biti to! Deveti gol švedskog velemajstora, Palicka brani s crte! Kraj priče!

59'

Nahi zabija s krila za 33-32, Francuska će uskoro biti kompletna!

Komentari 199