Obavijesti

Sport

Komentari 27

Fućkaš moderni nogomet, ovo u Imbriovcu, to je prava stvar!

Fućkaš moderni nogomet, ovo u Imbriovcu, to je prava stvar!
1

Od Zmijavaca do Imbriovca i Oriovca, ovo je nogomet kakav je nekad bio. Blato, gemišt i miris pečenih kobasica u zraku. Milina!

VIDEO

Natpis “Against modern football” nose Dinamovi i Hajdukovi navijači svuda sa sobom. E pa ovo danas u prvom kolu našega Kupa, od Zmijavaca do Imbriovca, to je onaj pravi, iskonski nogomet kakav je nekad bio. I nema tu Beusana i Oka sokolova, nema blještavila reflektora i čistih, plastičnih sjedalica.

Samo blatnjavi travnjak, “tribina” stajanje i štandovi na kojima se toči gemišt uz miris pečenih kobasica. I naravno, mala, seoska momčad koja hrabro napada prvoligaša pa kud puklo, znajući da su šanse jedan naprema milijun. Ma koga briga...

Danas su konobari, vozači autobusa i pizza majstori iz lokalnog NK Borca napadali Dinamove zvijezde vrijedne milijune, nisu im dati disati u prvih deset-petnaest minuta dok su imali snage nositi se s profesionalcima. A za sve nakon toga valja se uzdati u kišu kao saveznika i ludi dan desetak kila preteškoga golmana. I obje stative, naravno...

Ako netko slučajno zabije gol velikom Dinamu ili Hajduku, to je onda to - on prestaje biti običan poštar i postaje “onaj poštar koji je jednom zabio Dinamu”.

Danas Borac nije uspio, Dinamo je slavio 6-0. - Ma, fućkaš moderni nogomet. Ovo tu je prava stvar - govorio nam je ponosno navijač Borca iz Imbriovca dolazeći na utakmicu 1/16 finala Kupa. Mjestašce od 350 stanovnika ugostilo je “narančaste” Zagrepčane.

Iako je dosadna kiša padala od prve minute, uz ograde igrališta natiskalo se više od tisuću ljudi. Igralište Veliki vrt ušlo je u povijest hrvatskog nogometa, a domaćini su se pobrinuli da to doista bude pravi spektakl. Bilo je tu hrane i pića u izobilju, nikome ništa nije nedostajalo, a oni koji su došli na utakmicu izdvojili su po 30 kuna za ulaznicu.

Dočekale su ih podravske i domoljubne pjesme, vidjelo se da cijelo mjesto živi za ovaj dan. Kako su i najavili, njima je ovaj sportski događaj doista bio poput državnog praznika. Oni koji su imali posla u polju, jučer ujutro sve su to zanemarili. Na ulicama sela nisu se mogli vidje ti traktori, što je uobičajen prizor u Imbriovcu.

Svi putevi danas su vodili u Veliki vrt. I mlado i staro, i djeca i odrasli, svi su željeli vidjeti svoj Borac u najvećoj utakmici u povijesti. Najavljivali su čudo, ali nikakvo čudo na kraju se nije dogodilo.

Neizvjesnost je trajala svega dvije minute, dok Armin Hodžić nije zabio prvi gol za Dinamo. No igrači Borca, kao što i ime kaže, hrabro su se borili i ovaj će dan vječno pamtiti. Ponosno su danas gostima iz Zagreba pokazivali svoje trofeje, koje su osvojili u 1. županijskoj ligi. Poslije utakmica pozvali su goste na druženje, a na meniju su bile pite, kiflice, srnetina...

Naravno, na igralištu nije nedostajalo niti piva. - Ma da? U momčadi imaju više hajdukovaca nego dinamovaca? - nasmijao se prije utakmice Mario Cvitanović, pa su i njegovi igrači, izlazeći iz svlačionice, bodrili jedan drugoga:

- Dečki, moramo ovo ozbiljno shvatiti...

Domaći igrači su na kraju bili razočarani jer su htjeli dres prve zvijezde Soudanija, ali on nije ni doputovao.  Po 'pasjem vremenu' najveće zvijezde ipak odmaraju, u skladu s postulatima “modernog nogometa”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao