Obavijesti

Sport

Komentari 131

Fućkaš rezultat: Igoru Tudoru su Löw i Jose Mourinho - laici!

Fućkaš rezultat: Igoru Tudoru su Löw i Jose Mourinho - laici!
1

Jose Mourinho, Joachim Löw, Louis van Gaal i mnogi drugi tvrde da je jedino važan rezultat, no trener Hajduka Igor Tudor njihovo razmišljanje smatra samo površnim...

VIDEO

Laicima i onima koji gledaju površno nogomet rezultat je najvažniji. Meni nije, jer na rezultat ne mogu utjecati, kazao je Igor Tudor, kojeg će generacije navijača Hajduka više pamtiti po toj rečenici nego po onome što je njegova momčad napravila na terenu.

Jer ako rezultat nije najvažniji, što je važno? Je li Blanki Vlašić važno koliko je skok savršeno izveden ili koliko je visoko skočila? Je li Janici Kostelić važniji elegantni “ples oko štapova” ili vrijeme ulaska u cilj? Pamtimo li Tomislava Ivića po broju trofeja ili nogometu kakav su igrale njegove momčadi? Ivićev forte bila je taktika koja je donosila rezultat, a ne dojam.

Baš kao i velikim trenerima, poput Mourinha, koji se zbog “njegova veličanstva rezultata” nije libio ni centarfora Eto’oa gurnuti na beka, ili primjerice, Otta Rehhagela, koji je Grke odveo na krov Europe igrom koju Tudor naziva antinogometom. 

Pitanje je što bi o tome imali reći Capello, Ancelotti i Lippi, koji su ga vodili u Juventusu. Pamtimo li Ancelottija po tri klupska naslova prvaka Europe i “la decimi”, Lippija po 17 trofeja i naslovu SP-a 2006., a Capella po tome što je osvojio sve što se moglo s Milanom, ili po nečemu drugom?

Ako rezultat nije najvažniji, kako tvrdi Tudor, onda bi bilo najbolje da se, pored pehara za prvenstvo i Kup, uvede i jedan za umjetnički dojam. Kao što se za umjetnički dojam daju ocjene u klizanju. Samo, kako je krenuo u sezonu, teško da bi Tudorov Hajduk bio konkurent i za taj trofej.

Uostalom, Benfica je lani igrala sjajno, ali u nekoliko dana ostala je bez tri trofeja, prvenstva, kupa i Europske lige.

- Što mi vrijedi igra kad nema rezultata - rekao je Jorge Jesus.

I kao mnogi, bio je u pravu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...