Obavijesti

Sport

Komentari 163

Furiji tek bod: Italija na startu zaustavila branitelje naslova!

Furiji tek bod: Italija na startu zaustavila branitelje naslova!
14

Talijani su odigrali sjajnu utakmicu, potpuno su neutralizirali Španjolce i zasluženo su uzeli bod, završilo je 1-1! Rezultat je to koji ne odgovara niti našoj reprezentaciji

VIDEO

Nakon 90 minuta utakmice između Španjolske i Italije zadovoljan ne može biti nitko, ni te dvije reprezentacije, a niti Hrvatska koja je u toj skupini. Završilo je 1-1 i već je na startu Eura jasno kako će branitelji naslova teško do novog trofeja. 

- Italija je uvijek favorit - rekao je prije utakmice legendarni Zoff.

Mnogi su ga gledali s podsmijehom, ali ispostavilo se da nije daleko od istine. 'Azzurri' su odigrali sjajnu utakmicu i otkrili su recept ostalima kako igrati s 'furijom'. Talijanima nije smetala niti posljednja afera, samo ih je dodatno homogenizirala.

Rezultat nije loš. Sad moramo pobijediti u iduće dvije utakmice, rekao je Fabregas

Čekalo se nešto više od sat vremena na prvi gol. Ključan potez dogodio se četiri minute ranije, Prandelli je izvadio Balotellija i uveo Di Natalea. Pirlo je pobjegao dvojici i dao sjajnu dubinsku loptu za Di Natalea koji je izašao sam pred Casillasa, rutinski je zabio u suprotni kut za šok u Gdanjsku!

Samo tri minute trajalo je vodstvo, a onda klasična španjolska akcija. Završila je proigravanjem Silve za Fabregasa, koji je rutinski loptu plasirao pokraj nemoćnog Buffona! 

Bila je to prva prava prilika za 'furiju', nigdje ih nije bilo 65 minuta. Talijani su ih sjajno zatvorili, obrana je bila na razini, a Cassano raspoložen u napadu. Stvorili su prije gola i dvije čiste prilike preko Motte i Balotellija. Možda je problem bio i što Del Bosque na teren nije poslao niti jednog klasičnog napadača. Najistureniji su bili Fabregas, Iniesta i Silva. 

Do kraja utakmice u prvi plan je iskočio Torres, u dvije šanse se našao, ali je završnica bila 'kriminalna'. Bio je sam pred Buffonom, ali ga je talijanski golman pročitao i poput stopera mu uzeo loptu, a onda je u drugoj akciji lob bio prejak. I Talijani su mogli dati gol, ali je remi na kraju ipak najpravedniji.

Odigrali smo dobru utakmicu. Možda smo mogli proći i bolje. Ovo je prava Italija, izjavio je Prandelli

- Imali smo prilike, ali rezultat nije loš. Pokušali smo sve. Moramo pobijediti u iduće dvije utakmice i to je to - rekao je strijelac Fabregas nakon utakmice.

- Odigrali smo dobru utakmicu. Imali smo dvoje prilike, ali imali su i oni. Možda smo mogli proći i bolje, ali nakon onih 0-3 protiv Rusije u prijateljskoj prije par dana, moramo biti zadovoljni. 'Narasli' smo fizički i psihički. Ovo je prava Italija - izjavio je Cesare Prandelli, talijanski izbornik.

Posljednji put Španjolci su Talijane pobijedili 1920. godine u službenoj utakmici u regularnom dijelu utakmice, u 90 minuta. 

Ne leže im 'azzurri', a niti Hrvatskoj ne leži ovaj rezultat jer Španjolci sad imaju imperativ u preostale dvije utakmice. Također, Talijani su jako puno pokazali, mnogo više no što je itko očekivao...

Španjolci gotovo nepobjedivi

I kad ne odigraju utakmicu za pamćenje, 'furiju' je teško pobijediti. Izgubili su tek dvije od posljednjih 46 utakmica!

Casillas se 'nabranio'

Iker Casillas je u kvalifikacijama za Euro imao pet intervencija, u sedam utakmica, toliko je obrana imao i danas.

Statistika na strani Španjolske, ali...

Udarci 18-10, u okvir gola 10-7, posjed lopte 60-40 posto, sve je na strani Španjolske, ali dojam nakon 90 minuta je da je to bila potpuno podjednaka utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao