Obavijesti

Sport

Komentari 18

Fury: Srušit ću ga već u prvoj rundi! Ma rasturit ću Schwarza

Fury: Srušit ću ga već u prvoj rundi! Ma rasturit ću Schwarza
9

U MGM Grand Areni će se jedan drugome suprotstaviti Tyson Fury i Tom Schwarz, a na vaganju uoči borbe legendarni 'Gypsy King' je težio čak 12 kilograma više od protivnika

VIDEO

U nedjelju ujutro nas čeka pravi spektakl u Las Vegasu.

U MGM Grand Areni će se jedan drugome suprotstaviti Tyson Fury i Tom Schwarz, a na vaganju uoči borbe legendarni 'Gypsy King' je težio čak 12 kilograma više od protivnika. Fury u borbu ulazi sa 119 kilograma, a do sada neporaženi Nijemac Schwarz sa 107. Posljednja 'žrtva' trenutno drugog boksača svijeta po WBO-u je bio Hrvat Kristijan Krstačić.

Fury se prvi put bori u Las Vegasu, a u ringu je zadnji put bio u prosincu kada je meč godine između njega i Deontaya Wildera završio - remijem. Boksali su 12 rundi u Los Angelesu, iako je dvaput rušio Furyja, Wilder ga nije uspio pobijediti, ali je ostao WBC prvak.

Nakon vaganja u Las Vegasu uzbuđeni Fury se okrenuo publici i zarežao: "Jedna runda. I gotovo je. Schwarza ću rasturiti, a onda ću rasturiti Ruiza. Obojica su obične propalice".

- Trebao sam vratiti kilograme kako bih uravnotežio snagu i brzinu. Ni sam nisam očekivao da ću se vratiti nakon depresije, ali evo, tu sam i stvarno sam sretan. Užitak je gledati svoje ime kako svijetli po čitavom gradu i iščekivati borbu i ikonskoj MGM Areni gdje su svi veliki teškaši boksali - rekao je Fury.

- Schwarz će sigurno biti inspiriran onime što je Andy Ruiz napravio Joshui. Ali ja sam rođen da se borim. I obožavam to. 

Ovo će biti prva borba za Tysona Furyja nakon potpisivanja ogromnog ugovora vrijednog 80 milijuna funti s ESPN-om kojim se obvezao na borbe u SAD-u.

- Prosječni boksač dođe ovdje sav ozbiljan, gleda protivnika u lice, ali ja nisam takav. Ja nisam prosječan, ja se želim zabaviti i zato sam tu. Platili su da gledaju 'Gypsy Kinga' i to ću im i dati. Ne osjećam nikakav pritisak, jednostavno ću biti svoj - poručio je.

Meč u Las Vegasu je na rasporedu u nedjelju u 4.20 sati ujutro, a u Hrvatskoj će ga prenositi RTL.

Pio je i drogirao se, pobijedio tešku depresiju

Tyson Fury je gotovo tri godine bio u mirovini, a vratio se u ring u prosincu borbom protiv Wildera. Njegovi problemi su krenuli 2015. godine kada je pobijedio Vladimira Klička i uzeo mu sve pojaseve. Nekoliko tjedana nakon čudesnog uspjeha je pao u depresiju, počeo je piti i drogirati se. Ostao je i bez svih pojaseva. Bio je na rubu, bez volje za životom. 

- Pio sam, drogirao se i provodio noći uz prostitutke. Kad imate neki cilj još od djetinjstva i dođete do njega... Nisam znao što dalje. Bio sam izgubljen. Pio sam po 18 bočica žestokog pića, nakon toga viski i votku. Sve sam probao, golf, pucanje u mete, izlaske, striptiz klubove... Ništa nije pomoglo. Osjećao sam prazninu. Do tog trenutka nikad nisam uzeo drogu. Kokain sam uzimao redovno, kokain i alkohol - ispričao je Fury prošle godine u velikoj ispovijesti.

FILE PHOTO: Tyson Fury Press Conference

-  Počele su mi dolaziti lude misli u glavu. U ljeto 2016. godine kupio sam novi Ferrari. Vozio sam po autoputu i kazaljka je bila na 305 kilometara na sat. Išao sam ravno prema betonskom mostu. Nije me bilo briga ni za što. Samo sam želio sve okončati. Već sam se pozdravio sa životom kad sam čuo glas 'Nemoj, misli na djecu i obitelj, na sinove i kćer koji će odrastati bez oca'. 

- Bio sam kod psihijatrice i rekla mi je da sam bio na samom rubu. Puno mi je ljudi prije nje reklo da moram promijeniti život, nisam bio svjestan toga. Otišao sam kući u mračnu sobu i rekao Bogu da mi pomogne. Nikad prije nisam tražio Boga za pomoć. Osjetio sam kako mi suze padaju po prsima, znao sam da neću ovo moći sam - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu