Obavijesti

Sport

Komentari 69

Gademzi navijaju dalje: Jedino još oni nisu ostavili Karlovac

Gademzi navijaju dalje: Jedino još oni nisu ostavili Karlovac
7

U studenom 2009. Gademzi navijali su za tada vodeći klub 1. HNL. Vikendima su bili uz klub na utakmicama protiv Dinama i Hajduka, a danas su u županijskoj ligi

VIDEO

Još smo na okupu! Šalove i transparente nismo spremili u podrum. Sad smo uz Karlovac 1919, klub koji je nastao nakon što je Karlovac otišao u stečaj, rekao je Tomislav Mamić, predsjednik Gademza.

Njihov klub je zbog dugova na kraju prošle sezone izbačen iz 1. lige. Promijenio je ime u Karlovac 1919 i nastavio natjecanje u 1. županijskoj ligi.

- Osobno sam se najviše radovao dolasku Dinama. Nekako mi je najveći gušt bilo pobijediti najbolji klub u državi - kaže Mamić i dodaje:

- Ali nije se baš mnogo toga promijenilo. Za utakmice se ‘zagrijavamo’ na parkiralištu kraj stadiona, jedino što nam sad nije derbi Dinamo, nego Zrinjski. Pridružili su nam se i mlađi navijači. Na gostujuće utakmice također dolazi više Gademza. Igramo županijsku ligu pa su tako sva gostovanja kluba blizu Karlovca.

Nakon financijske propasti kluba, iz uprave je otišla i politika, a navijači Karlovca ušli su u skupštinu.

- Sad imamo dva člana. Nismo se željeli uplitati u politiku kluba, ali htjeli smo da poslovanje bude transparentnije. Željeli smo znati što se događa u klubu - objasnio je vođa Gademza.

Varteks je doživio istu sudbinu kao Karlovac, a njihovi navijači osnovali su novi klub i krenuli iznova. Gademzima to nije palo na pamet.

- Čuli smo što su napravili. Svaka im čast, ali mi se nismo htjeli ‘petljati’ u posao uprave. Svjesni smo da nitko od nas nije dovoljno stručan za vođenje kluba. Dovoljno je samo da znamo što se događa u klubu - zaključio je Tomislav Mamić.

Nadaju se da će iduće godine igrati ligu više.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...