Sport

Komentari 9

'Gaethje je opaki gad! Draže bi mi bilo da me je nokautirao...'

'Gaethje je opaki gad! Draže bi mi bilo da me je nokautirao...'

Fergusonu je ova borba trebala doći kao uvertira pred obračun s Khabibom, ali sada će na to morati ipak malo pričekati. Gaethje je dobio priliku i iskoristio ju je....

Osam godina i 12 borbi nitko mu nije ništa mogao Tonyju Fergusonu (36). Dominirao je u lakoj kategoriji i čekao priliku za naslov. Čak pet puta otkazivan je njegov meč protiv Khabiba Nurmagomedova. U prethodna četiri puta zbog ozljeda, ali ovaj put jer Khabib nije nikako mogao napustiti Rusiju.

Uskočio je Justin Gaethje (31) kao ravnopravan suparnik Fergusonu, potpuno ga izdominirao i sada ugrabio svoju priliku za borbu protiv Dagestanca.

- Nakon što je propala borba s Khabibom, Justin je bio jedini koji je želio uskočiti. Pripremao sam se za Khabiba, a ne za udarača kao što je Justin. Sranja se događaju. Justin je pravi ku*vin sin, strašan je. Bilo bi mi draže da me nokautirao nego da je borba prekinuta. Još sam bio unutra i, ako je morao, bolje da me nokautirao - rekao je Tony Ferguson nakon poraza.

Prva runda bila je klasično ispitivanje snaga. Nekoliko je puta u prvoj rundi Gaethje dobro krošeom zahvatio Tonyja, ali nije se dao 'El Cucuy'. 

Na otvaranju druge runde Tony je krenuo 'superman' udarcem, ali Gaethje je svako malo bacio neku bombu koja je odsjela na licu protivnika. Dobro je Justin fintirao i uzvraćao tvrdim udarcima, a Tony je, kao i uvijek, bio nepredvidljiv i snalazio se na sebi svojstven način. Na kraju druge runde Ferguson je pogodio žestok aperkat, Gaethje je pao, ali zvono je prekinulo uzbuđenje.

Ni treća runda nije donijela manje uzbuđenja. Ferguson je preuzeo centar oktogona i izgledalo je kao da će krenuti s diktiranjem tempa, ali sijevnula su tri teška krošea Gaethjea i dobro uzdrmala Fergusona na čijem se licu već dobro vidjela šteta. Nisu se štedjeli, ali nakon tri runde je u velikoj prednosti bio izazivač za privremenu titulu u lakoj kategoriji.

- Khabib je najbolji na svijetu, ali ja od svoje četvrte godine radim za takve izazove. Ponosan sam što ću predstavljati Sjedinjene Države protiv Dagestana, protiv najboljeg ruskog borca - poručio je kratko Gaethje nakon borbe. 

Fergusonu je ova borba trebala doći kao uvertira pred obračun s Khabibom, ali sada će na to morati ipak malo pričekati. Gaethje je dobio priliku i iskoristio ju je. Godinama je jedan od najboljih boraca u lakoj kategoriji, a sada je napokon osvojio privremenu titulu i ono najvažnije. Borbu protiv Dagestanca.

Najčitaniji članci