Obavijesti

Sport

Komentari 17

Galović debitira: 'Davis Cup se Ćoriću ne uklapa u raspored'

Galović debitira: 'Davis Cup se Ćoriću ne uklapa u raspored'
1

Već je ranije rečeno da će Borna u Kolumbiji igrati ako će imati zadovoljavajući renking, što trenutačno nije slučaj. Imao je problema s ozljedama i istrpio je njegov plasman na rang listi, kaže Krajan

VIDEO

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan u utorak je prijavio sastav za predstojeći susret kvalifikacija za Svjetsku skupinu protiv Kolumbije u Bogoti, koji je na rasporedu od 15. do 17. rujna. Prvi reket hrvatskog sastava bit će sedmi tenisač svijeta Marin Čilić, a u postavi su još Viktor Galović (244.), Nikola Mektić (32. u paru) i Franko Škugor (43. u paru).

- Borna je rekao da mu se ovaj susret ne uklapa u raspored. Već je ranije rečeno da će u Kolumbiji igrati ako će imati zadovoljavajući renking, što trenutačno nije slučaj. Imao je problema s ozljedama i istrpio je njegov plasman na rang listi, pa se mora fokusirati na turnire. To je jedini razlog zašto ćemo u Bogoti biti bez njega - izjavio je Krajan.

Novo ime u reprezentaciji je 26-godišnji Viktor Galović, rođen u Novoj Gradišci, s prebivalištem u Italiji. Od početka sezone napredovao je za oko 250 mjesta.

- Viktor se nametnuo zahvaljujući odličnim rezultatima u posljednje vrijeme. Uz njega za poziciju u ekipi kandidirali su još Ante Pavić, Nino Serdarušić i Borna Gojo, a prevagnulo je to što je ovog ljeta osvojio ATP Challenger u Recanatiju i bio finalist sličnog natjecanja u Braunschweigu - objasio je Krajan. 

- Očito je u odličnoj formi, jer je u ponedjeljak na ATP Challengeru u Sevilli pobijedio prvog nositelja, Španjolca Nicolása Almagra, svojedobno devetog igrača svijeta.

Nikola Mektić i Franko Škugor su početkom godine u Osijeku u prvom kolu Svjetske skupine svladali Španjolce Feliciana i Marca Lópeza, a prije dva mjeseca su u Wimbledonu došli do polufinala. I jedan i drugi su nedavno došli do najboljeg plasmana među igračima parova do sada.

- Škugor i Mektić su prvi otputovali u Kolumbiju, jer će ovog tjedna igrati u Bogoti na ATP Challengeru, gdje su prvi nositelji. Marin će doći iz New Yorka, a termin Viktorova dolaska ovisi o rezultatu u Sevilli - kaže Krajan.

Glavni adut domaćeg sastava trebao bi biti Santiago Giraldo, no njegov je status upitan, nakon što je zbog ozljede predao meč na US Openu u New Yorku. Problema s ozljedom ima i jedan od najboljih igrača svijeta u paru Robert Farah, koji nije igrao od Wimbledona.

Oba izbornika imaju mogućnost promijeniti do dvojicu igrača najkasnije sat vremena prije službenog ždrijebanja u četvrtak 14. rujna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju