Obavijesti

Sport

Komentari 5

Gazda Beneventa pun ko brod, ali oni ne mogu osvojiti ni bod

Gazda Beneventa pun ko brod, ali oni ne mogu osvojiti ni bod
1

Gazda na godinu zaradi 200 milijuna eura, imaju odlične navijače, ali u Serie A ušli su potpuno nepripremljeni, kaže Vedran Celjak, bivš igrač Beneventa

VIDEO

U povijest su ušli kao najlošija momčad u ligama “petice”. Nitko nikad u prvih 13 kola na kontu nije imao nula bodova. No njihova priča vrlo je zanimljiva.

- Uh, kakvi pehovi ih prate, sve ovo što im se događa zaista je nevjerojatno - rekao nam je Vedran Celjak, bivši igrač talijanskog Beneventa.

Karijeru je počeo u HNL-u, gdje je tri godine igrao za Zagreb, a onda se preselio u Italiju. U Beneventu je igrao od 2014. do 2015. godine.

- Klub je uvijek gradio momčad za promociju u ligu više, no nikako im nije išlo. Navijači su bili ljutiti, tražili su od predsjednika da napusti klub. Složili bi sjajnu momčad, ali nikako nisu mogli u viši rang. Gledajte, njihov gazda stvarno ima puno novca. Ima biznis s vjetrenjačama i na godinu ima prihoda 200 milijuna eura. Onda se na zahtjev navijača maknuo, ali potom se vratio. Zapravo, napravio je fintu, maknuo se, a stavio svog čovjeka.

Godine 2008. bili su u Serie C2 pa polako napredovali, a 2016. ušli su u Serie B s izuzetno jakom momčadi.

- Složili su momčad koja je napadala Serie A. I uspjeli su, konačno ih nisu pratili pehovi. Opet im se vratio stari predsjednik s lovom, no u prvu ligu su ušli potpuno nepripremljeni. Možete li vjerovati da u gradu nemaju stadion na kojemu mogu trenirati, pa na treninge idu autobusom izvan grada? Uopće nemaju trening-kamp. Nakon toga im je suspendiran kapetan momčadi Fabian Lucioni. Znate zbog čega? Zbog dopinga. No znate kako? Klupski liječnik mu je dao nekakvu kremu, a da uopće nije pogledao od čega se radi. I naravno, ispostavilo se da sadrži neke nedopuštene supstancije. To pokazuje veliku dozu neprofesionalnosti. Imaju novca, imaju odlične navijače, no u prvu ligu su ušli potpuno nepripremljeni, kao da su pali s Marsa u Serie A - kaže Celjak.

Osim toga, konstantno ih prate pehovi, pa je klupska bolnica puna kao šipak.

- Poznajem Lucionija, Riccarda Piscitellija, Fabriziju Melaru, oni još igraju u Beneventu. Kažu da imaju velikih problema s ozljedama, pa su ostali na samo tri braniča! S tim da nemaju niti jednog centralnog. Protiv Cagliarija izjednače u 94. minuti, a onda u 95. prime za 2-1. Protiv Sassuola im golman kod 1-1 obrani penal u 92. minuti, pa prime gol u 93. Ma, pehovi teški, baš mi ih je žao. Znate kako je u Italiji, dosta ljudi im se sad smije, kako bismo narodski rekli, srpdaju se s njima. No u društvu nogometaša, u kojem se krećem, suosjećamo s njima - zaključio je Celjak, danas igrač Alessandrije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve