Obavijesti

Sport

Komentari 3

Gazda Reala troši milijarde i zaluđen je rukometom

Gazda Reala troši milijarde i zaluđen je rukometom
1

Mirza Džomba samo za 24sata o Ciudad Realu: Odnosi su sjajni, a prema igračima se čelnici ponašaju kao roditelji. Klub je pravo malo čudo...

VIDEO

U nedjelju nam dolazi najbolja momčad na svijetu, moćni stroj koji melje protivnike. Morat ćemo odigrati savršeno ako ih želimo iznenaditi. Ali nismo bez šanse protiv mojih bivših suigrača. S tim dečkima ostao sam jako dobar, osobito s Perom i golmanom Šterbikom. Nisam dugo bio ondje, ali ići ću u lipnju, feštat ćemo kad se Šterbiku rode blizanci. Jedva čekam!
Ciudad Real gradić je u blizini Madrida od 70-ak tisuća ljudi. U Španjolskoj kažu da je u pustinji, što i nije daleko od istine, ljeti zna pržiti 45 stupnjeva.
Ali klub je čudo, cijeli grad diše za rukomet. Poznati su i po siru i maslinama, ali rukomet je glavni. I novinari su uz klub, nema šanse da neka afera vezana uz rukometaše izađe u javnost.
Vezani su uz Don Quijotea, onuda je “operirao”. I dvorana se zove Don Quijote Arena.
Uspon kluba počeo je 2000. godine, dolaskom Dominga Diaza de Mere. On je gazda, čovjek je zaljubljen u rukomet. I pun je love, ima milijarde. Bavi se građevinarstvom, ima banku, suvlasnik je zrakoplovne kompanije, ima udjele u fondovima... I široke je ruke. Meni je nakon tri godine ugovora za nagradu isplatio još jednu godinu. Kad želi dati, stvarno da! Kažu da je Florentino Perez ponudio Diazu da prebaci rukomet u Madrid, u Realovu obitelj. Znate što je odgovorio? “A zašto ti nogomet ne prebaciš u Ciudad?”
Nevjerojatno je kako su u tom klubu sjajni međuljudski odnosi, prema igračima se ponašaju kao roditelji. I nema baš nikakva presinga, porazi nisu tragedija.
I trener Talant Dušebajev je strašan, pozitivno lud, sportaš u duši. Znali smo se naći u teretani, gdje se također htio natjecati, tko će više sklekova, trbušnjaka... Njegov Ciudad je stroj, neće biti lako u Areni. Ali ako i ne dobijemo, želimo da 15.000 ljudi kući ode zadovoljno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Filip Hrgović - Daniel Dubois, kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?
SVE BITNE INFORMACIJE

Filip Hrgović - Daniel Dubois, kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?

Filip Hrgović vraća se u ring 1. lipnja protiv Britanca Daniela Duboisa, koji je lani boksao s Usikom za titule prvaka. Njihova borba neće biti za IBF titulu jer je Ukrajinac tražio izuzeće
Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu
ŽELI NASTAVITI IGRATI

Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu

U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan, rekao je Luka