Obavijesti

Sport

Komentari 7

Gazzetta: Brozoviću je Hrvatska ispred Intera. Bio je bezvoljan i nije se trudio. Evo zašto odlazi

Gazzetta: Brozoviću je Hrvatska ispred Intera. Bio je bezvoljan i nije se trudio. Evo zašto odlazi

Tiražni milanski list donosi pozadinu Brozovićeva transfera u Saudijsku Arabiju. Gledano retrospektivno, Gazzetta ocrtava kako je došlo do razlaza i zašto je, po njima, Inter taj koji je okrenuo leđa Brozu

VIDEO

Subotnji dan donio je novo poglavlje narativa koji je zakupio medijski prostor tijekom ovoga tjedna. Pouzdani talijanski transfer mag Fabrizio Romano javio je da je Al Nassr postigao dogovor s Interom, da je Marcelo Brozović na liječničkom pregledu u Parizu i da će uskoro karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tata ga je 'švercao' po seoskim livadama, a iz jednog kluba su ga izbacili jer je bio - predobar!? 01:44

Brozović bi u Al Nassru, gdje će biti suigrač Cristiana Ronalda, trebao zarađivati otprilike 30 milijuna eura po sezoni, a ugovorom je vezan na tri godine. Dakle, bogatstvo od 90 milijuna eura čeka hrvatskog veznjaka, koji nastavlja trend odljeva u europskom nogometu.

"Epic Brozo" je za milanski klub odigrao točno 330 službenih utakmica u koje je ugradio 31 gol i 43 asistencije. Bio je neprikosnoven član udarne postave 'nerazzurra' prije ozljede na Svjetskom prvenstvu s Hrvatskom, u klubu je imao najveća primanja, a navijači su ga obožavali.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Croatia v Brazil

Zašto onda odlazi u Saudijsku Arabiju?

Tiražni talijanski list sa sjedištem u Milanu Gazzetta dello Sport dan nakon Romanove potvrde objavio je razloge zbog kojih se, kako tvrdi taj list, Inter htio riješiti Brozovića. Po saznanjima novinara Gazzette, Brozović je htio ostati, no isto nije htio Inter.

- Premda se najčešće piše da je to previsoka plaća, koja mu s bonusima godišnje iznosi oko 14 milijuna eura, to nije ključno. Inter jest uveo mjere velike štednje i u tom smislu mu nije žao što Brozović odlazi, ali otpisao ga je zbog drugih razloga - navodi milanski list pa nastavlja:

Champions League Final - Manchester City v Inter Milan

- Sve je počelo time što je Brozović nastupe za Hrvatsku stavio ispred Intera i to je osnovni razlog. Nakon što je u listopadu imao problema s tetivama, Brozović se toliko sporo oporavljao da je prije Svjetskog prvenstva za klub odigrao samo tri utakmice. No, onda se spektakularno preporodio odlaskom u Katar. Igrao je praktički sve minute u svih sedam iscrpljujućih utakmica Hrvatske (šest utakmica, za broncu protiv Maroka je ostao na klupi op.a.).

'Liječio ga bliski suradnik AC Milana'

Gazzetta navodi da je Broz odbio liječničku pomoć Intera te da je istu zatražio od svojeg osobnog fizioterapeuta, koji blisko surađuje s Interovim gradskim rivalom Milanom.

- Nakon što se vratio sa SP-a Inter opet nije mogao računati na igrača kojeg najviše plaća jer je Brozoviću nakon napora trebao odmor. Kada se konačno vratio u siječnju, to je napravio s ozljedom lista. To je dodatno razljutilo Inter, koji se na Brozovića razbjesnio zbog onoga što je napravio potom. Nije dao da mu ozljedu tretiraju liječnici u Interu, nego njegov osobni fizioterapeut Andreja Milutinović. Kao da sve navedeno nije dovoljno, on je blisko surađivao s Interovim najvećim rivalom Milanom.

Champions League Final - Inter Milan training

Milanski list članak zaključuje navodima da je "Brozović bio bezvoljan i da se na treninzima nije trudio."

- Drugi veliki izvor Interove frustracije bio je njegov bezvoljni stav i pojava. Brozović je stalno imao negativan govor tijela na utakmicama, a na treningu se očito nije trudio. Ono što je definitivno okončalo želju Intera da zadrži Brozovića bio je njegov potez kada se samo pojavila mogućnost transfera u Al Nassr. Hrvat je, naime, tada zatražio otpremninu od Intera iako se znalo da u novi klub odlazi za dvostruko veću plaću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...