Obavijesti

Sport

Komentari 57

Gdje gledati borbu legendarnog Mikea Tysona nakon 15 godina?

Gdje gledati borbu legendarnog Mikea Tysona nakon 15 godina?

Nakon poraza od Kevina McBridea te 2005. godine, Mike Tyson se napokon vraća u ring! Legendarni boksač će se u Staples centru u nedjelju u četiri ujutro boriti protiv Roya Jonesa...

VIDEO

Što biste dali da barem još jednom možete vidjeti u ringu legendarnog Mikea Tysona? Ne morate ništa dati, nego jednostavno navijte budilicu u nedjelju ujutro jer se veliki Mike vraća u ring.

Pokretanje videa...

mike tyson 00:47

Tyson će se u Las Vegasu boriti protiv Roya Jonesa Jr. (51), a to će mu biti prvi meč nakon 2005. godine kada je izgubio od Kevina McBridea.

Falile su nam njegove boksačke vještine, taj 'killer instinct' po kojem ga pamtimo. Za mnoge je jedan od najboljih teškaša svih vremena koji je krajem 80-ih bio nepobjediv, ali mnogi ga pamte kao pravog partijanera i čovjeka koji je uživao u svim blagodatima slave i novca. Ne samo uživao, već totalno pretjerao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A za ovu borbu će dobiti pravo bogatstvo. Američki mediji tvrde kako će mu pripasti čak deset milijuna dolara. No, Mike više nema problema s nestašicom novca, postao je opet milijunaš nakon što je napravio ranč s marihuanom u Kaliforniji pa je odlučio kako će sav novac donirati u humanitarne svrhe. Jonesu će pak pripasti tri milijuna dolara, ali on će to pospremiti na svoj bankovni račun.

Tyson je ovaj meč shvatio dosta ozbiljno pa je imao pripreme baš kao prije tridesetak godina kada je dominirao u teškoj kategoriji. Iako su mu 54. godine, Iron Mike izgleda veličanstveno. Objavljivao je na Instagramu svoje treninge, a sve je oduševio nevjerojatnom transformacijom. Od 'trbušine' i 'sala' pretvorio se u pravi dinamit. Baš ono po čemu ga i pamtimo.

I pokazao je Royu Jones što ga čeka. Za razliku od Tysona koji se posljednji put borio 2005. godine kada je izgubio od Kevina McBridea, tri godine mlađi Jones je itekako aktivan u ringu. U karijeri ima 66 pobjeda i samo devet poraza, prvi put se borio 1989. godine, a posljednji put 2018. godine. U posljednjih pet godina imao je čak osam borbi i to je nešto što bi moglo utjecati na ishod meča. Ali ne zaboravimo. To je Mike. Jedan njegov udarac vas može raznijeti, to je čovjek koji je bio nepobjediv krajem 80-ih i osvojio sve žive titule u teškoj kategoriji. Ima 50 pobjeda i šest poraza, a priliku za novu pobjedu imat će u nedjelju u jutarnjim satima.

Riječ je o ekshibicijskom meču s osam rundi po dvije minute, ali mnoge su uoči borbe šokirala navodna pravila. Nije dopušten nokaut i čim se pojavi krv na nekome od boraca, borba se prekida. Ali bit će tako lijepo još jednom vidjeti ovu veličinu na djelu.

Pa je tako direktor sportske komisije Kalifornije Andy Foster potvrdio kako su nokauti zabra-njeni, nema sudaca u ringu, nema proglašenja pobjednika, a ako se pojavi krv na nekome od boraca, meč se odmah prekida. To je pak razljutilo mnoge koji su odlučili platiti PPV koji dođe 50 dolara. Gledatelji žele gledati boks, a ne balet, a to je ono u što se s ovim pravilima i pretvorilo. No strasti je smirio Ryan Kavanaugh, suvlasnik Trillera koji će prenositi boksački spektakl u Americi.

- Do nokauta može doći i pobjednik je samo jedan. Svatko tko kaže da neće biti bodovanja ili pobjednika ne razumije pravila. Jedina razlika u ovoj borbi su rukavice od 340 grama, umjesto regularnih 280, na osam rundi po dvije minute, a ne tri. To su jedine promjene - napisao je on. 

FILE PHOTO: WBA Heavyweight Champion Evander Holyfield (R) connects to the jaw of challenger Mike Tyson in the f..

Kakva god pravila na kraju bila, jedna stvar je najvažnija. A to je da ćemo, nakon dugih 15 godina, na djelu vidjeti jednog od najvećih svih vremena.

Borba između Tysona i Jonesa će se održati u Staples Centru, njihov meč je na rasporedu u nedjelju u četiri ujutro, a prijenos možete pratiti na RTL-u.

POGLEDAJTE: Tyson i Jones uskoro u ekshibicijskom meču

Pokretanje videa...

Mike Tyson u borbi veterana 01:47
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem