Obavijesti

Sport

Komentari 54

Gdje gledati Dinamo - Hajduk?

Gdje gledati Dinamo - Hajduk?

'Modri' imaju jedan Superkup više od 'bilih', no u čak 17 navrata nije se igrao. Hajduk ima priliku uzeti trofej u drugoj utakmici zaredom, a u Maksimiru se očekuje sjajna navijačka atmosfera

VIDEO

Utakmicom Dinama i Hajduka u Superkupu (20 sati) počinje nova klupska nogometna sezona u Hrvatskoj. U Maksimiru se očekuje više od 15.000 gledatelja, a stiže i brojna podrška "bilima" na jugu, njih oko 2000.

Dinamo je osvojio šest Superkupova, Hajduk mu puše za vratom s pet, dok Rijeka ima jedan. No od 1995. do 2001. Superkup nije igran jer je Dinamo osvojio prvenstvo i Kup, iz istih razloga nije igran 2008. i 2009., 2011. i 2012., kao ni u periodu od 2015. do 2018., kad su opet dominirali 'modri'.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Bili vlak' u Zagrebu

Pokretanje videa...

Torcida dolazi 'bilim vlakom' u Zagreb: Na jug Maksimira svi u majicama 'sloboda navijačima' 01:19

Najbolji strijelci u povijesti Superkupa su Mornar i Eduardo, koji su zabili po tri gola, dva su zabijali Igor Cvitanović, Goran Vlaović i Dario Zahora, dok je po jedan gol zabijalo čak 22 igrača. Ivica Mornar, Eduardo da Silva, Cvitanović i Zahora zabijali su u dvije godine, a Mornar je jedini zabio gol i kao domaćin i kao gost.

Početak sezone kod dinamovaca izazvao je golemi interes i redove pred blagajnama. Stadion, barem onaj predviđeni dio, trebao bi biti pun, što je odličan pokazatelj koliko je ljudima nedostajao hrvatski nogomet, a iz Splita stiže "bili vlak".

Zaboravljeni 'El Loco': Sinovi su mi ludi za Dinamom! Evo zašto sam otišao nakon tri utakmice
Zaboravljeni 'El Loco': Sinovi su mi ludi za Dinamom! Evo zašto sam otišao nakon tri utakmice

Prava prijenosa na sav domaći klupski nogomet iduće četiri sezone ima Hrvatski telekom, a utakmicu će emitirati na kanalu MAXSport 1 koji je u osnovnom paketu MAXtv-a (12. kanal), a može se pratiti i putem EVOtv-a i Iskon TV-a. Nije dostupan korisnicima A1 telekoma, Telemacha, EON-a, Optima telekoma i Total TV-a.

Uvodna studijska emisija počinje u 19 sati, a stručni komentatori bit će Rajko Magić i Mario Cvitanović. Lopta kreće s centra u 20 sati, a utakmicu će komentirati Saša Marić. U slučaju neodlučenog rezultata neće biti produžetaka, već se odmah pristupa penalima. To je bio slučaj u posljednjem okršaju ova dva kluba u Superkupu 2013.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika