Obavijesti

Sport

Komentari 68

Gdje gledati Lokomotivin debi u Ligi prvaka i Dinamo u Cluju?

Gdje gledati Lokomotivin debi u Ligi prvaka i Dinamo u Cluju?

HNL i Hrvatska u kvalifikacijama za Ligu prvaka imaju dva kluba i to oba igraju na isti dan! Lokomotiva u srijedu od 19 sati protiv Rapida, a Dinamo sat vremena kasnije počinje svoj meč u Cluju

VIDEO

Prije tri dana Bayern München je osvojio Ligu prvaka, a danas za hrvatske klubove već počinje nova sezona najelitnijeg europskog natjecanja. 

Naša HNL, naša Hrvatska u kvalifikacijama za Ligu prvaka ima dva kluba i to oba igraju na isti dan! 

Dinamo je već rutiner, a grupna faza LP-a je i ove sezone glavni cilj. Modri su dobili dosta težak ždrijeb pa ih tako u Rumunjskoj očekuje dvoboj protiv čvrstog Cluja u 2. pretkolu. Susret možete pratiti na Areni 1 od 20 sati.

Pula: Istra ugostila Dinamo u 2. kolu HT Prve lige

- Ta utakmica puno nosi i za jednu i za drugu momčadi. Naš cilj je pobjeda i prolazak dalje, tako ćemo se i postaviti. Međutim, ne treba zaboraviti da je taj Cluj ovogodišnjeg prvaka Europske lige držao u šahu 180 minuta. Pali su na gol u gostima, zbog toga što su doma igrali 1-1. Radi se o čvrstoj momčadi koja ima svoj stil igre koji se možda nekome neće sviđati, ali je očito dobar i uspješan u njihovim dometima, ali mi vjerujemo da znamo kako možemo dobiti utakmicu - rekao je Zoran Mamić koji neće računati Kadziora, Perića i Leškovića.

Cluj je poznat kao bunkeraška momčad, a Dan Petrescu kao trener kojem je glavni cilj zabiti jedan gol, a onda slijedi teško povlačenje. Prema Transfermarktu vrijede 23,50 milijuna eura u odnosu na Dinamovih 86 milijuna eura. 

Pula: Istra ugostila Dinamo u 2. kolu HT Prve lige

Iako je hrvatski prvak dosta skuplji i uspješniji u Europi, kladionice pak daju podjednake šanse i jednima i drugi. Pa je tako koeficijent na Dinamo 2, a na Rumunje 3. Da će biti neriješeno, kvota je 3.30.

Sat vremena ranije povijesnu utakmicu će započeti Lokomotiva. Momčad Gorana Tomića je prošle sezone igrala najljepši nogomet u HNL-u, osvojili su drugo mjesto koje vodi u LP, a došli i do finala Kupa. Nažalost, kako to biva, brojni klubovi u Hrvatskoj moraju prodavati kako bi preživjeli pa je tako Lokomotiva rasprodala više od pola zlatne momčadi. Otišli su Jakić, Uzuni, Kastrati, Tolić i Grbić, a Tomić još nije dobio pravu zamjenu za njih. Uz to se umiješala i korona pa će tako Lokomotiva protiv Rapida iz Beča zaigrati bez petorice nogometaša koji se nalaze u samoizolaciji.

Dinamo i Lokomotiva sastali se u 1. kolu HT Prve lige

S desetkovanom momčadi Tomić je primio šest komada od Dinama, a onda iznenađujuće šokirao Rijeku i pobijedio 1-0. Zvuči nemoguće, ali može li i Rapid pasti danas u Kranjčevićevoj?

- Prodali smo nekoliko igrača te uz situaciju s koronavirusom, nažalost, možemo konstatirati - nismo favoriti. Međutim ova momčad dat će posljednji atom snage kako bismo prošli Rapid. Atmosfera u momčadi je sjajna, svjesni kvalitete našeg suparnika, ali pokušat ćemo napraviti čudo - rekao je trener Lokomotive.

Dinamo i Lokomotiva sastali se u 1. kolu HT Prve lige

Tako misle i kladionice pa je koeficijent na pobjedu Rapida 1,75, a na hrvatskog viceprvaka 3,80. Austrijanci u ovome trenutku vrijeme 31 milijun eura prema Transfermarktu, a Lokomotiva samo 12 nakon silnih prodaja igrača. 

Tomić bi protiv Rapida trebao zaigrati u sličnom sastavu kao i protiv Rijeke, a prijenos susreta od 19 sati možete pratiti na Areni 2. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener