Obavijesti

Sport

Komentari 17

Oprosti mi, Mbappe! Stanišić ga je i drugi put 'strpao u džep'! Treba li biti prvi Dalićev izbor?

Oprosti mi, Mbappe! Stanišić ga je i drugi put 'strpao u džep'! Treba li biti prvi Dalićev izbor?
4

Uoči SP-a produljio je ugovor s Bayernom do 2026. Dotad je igrao za dva milijuna eura, čime je bio među nekolicinom najslabije plaćenih igrača. 'Najdraže mi je ipak igrati desno, ali mogu i lijevo i na stoperu, a bio sam i zadnji vezni'

VIDEO

Joao Cancelo (28) došao je na posudbu iz Manchester Cityja i vrijedi 70 milijuna eura. Benjamin Pavard (26) vrijedi 35 milijuna eura, kolika je bila i odšteta za njega. Noussair Mazraoui (25) vrijedi 28 milijuna, a Bouna Sarr (31) došao je iz Marseillea za osam milijuna eura. Svi su oni u srijedu bili na klupi.

Na terenu, u Bayernovih udarnih 11, nije bio ni jedan od njih. Zadaću da uštopa PSG-ov moćni napad Messi - Mbappe dobio je Josip Stanišić (22). Dobio i - obavio. 

Pokretanje videa...

[TOP 3 VIJESTI DANA] Igra Josip Stanišić, a upitni su i Lovren i Vlašić: Hrvatska i Maroko oslabljeni ozljedama u okršaj za broncu 01:08

Bio je jedini izdanak Bayernove akademije na terenu, a Transfermarkt manje cijeni samo golmana Sommera i napadača Chuopo-Motinga, koji su 12 godina stariji od hrvatskog reprezentativca.

'Stanišić je odigrao inteligentno'

- Odigrao je taktički savršeno, inteligentno - naglasio je Tomislav Ivković dok se ekipa u HTV-ovu studiju divila Bayernovoj klupi. Na kojoj su bili Mane, Gnabry, Sane, Cancelo, Mazraoui, Blind...

Stanišić je odigrao cijelu utakmicu kao desni stoper u tročlanoj obrani i bilo ga je po cijelom terenu. Oduzeo je pet lopti, otklonio jednu opasnost, presjekao jedno dodavanje, osvojio šest od devet duela.

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Bayern Munich v Paris St Germain

- Odigrao je nevjerojatno dobro i dobio gotovo svaki duel. Siguran sam da nisu svi vjerovali da je sposoban odigrati na ovoj razini, ali napravio je baš to - rekao je trener Bayerna Julian Nagelsmann.

I navijači su ga nahvalili nakon pobjede 2-0, u kojoj su i Messi i Mbappe bili nemoćni. "Jedan od heroja, fantastičan, bez ijedne pogreške, opravdao povjerenje, sjajan momčadski igrač..." do onih "Stanišić će opet isprazniti džepove u svlačionici i naći Mbappea. Igra kao lav, velik nastup Hrvata."

Salihamidžić: Stanišić je Bayernu vrlo važan

- Bilo mu je teško, Mbappe ga je neumorno napadao i pokušavao probiti, Stanišić mu to nijednom nije dopustio, odigrao je maestralno", opisao ga je njemački Bild i dao mu ocjenu dva. Najbolja je 1, a najgora 5.

- Izvrstan, senzacionalan! Čitava posljednja linija je bila na svjetskom nivou i stvarno sam sretan zbog toga. Posebno zbog Stanija, jer dolazi iz naše akademije. Sjajan dečko - izjavio je sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Kad smo jesenas razgovarali s njim u Münchenu, naglasio je:

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Bayern Munich v Paris St Germain

- Stani može igrati na skoro svim pozicijama u obrani, i stopera i desno i lijevo, a i u sredini terena. Vrlo nam je važan igrač.

Josip je taman uoči Svjetskog prvenstva produljio ugovor s Bayernom do 2026. i ušao u viši platni razred jer dotad je igrao za dva milijuna eura godišnje, čime je bio među nekolicinom najslabije plaćenih igrača.

Mbappe Stanišića nije ni jednom prošao

- Najdraže mi je ipak igrati desno jer mi je desna noga bolja, ali mogu i lijevo i na stoperu, a bio sam i zadnji vezni. Nemam problem gdje god me trener treba - rekao je Stanišić za 24sata tada i dodao:

- Očekivanja su veća otkad sam u Bayernu, i ovdje i u reprezentaciji.

UEFA Nations League - Group A - France v Croatia

U reprezentaciji je, međutim, rezerva Josipu Juranoviću, koji drži desnu stranu treće momčadi Bundeslige Union Berlina. Samo zbog toga što je Juranović ofenzivniji, a Hrvatska češće napada suparnika nego što se brani. A kad se treba braniti, tu je Stanišić. Kao, recimo, u lipnju prošle godine kada su "vatreni", u Ligi nacija u Parizu, prvi put u povijesti pobijedili Francusku. Tada je Stanišić po mnogima bio igrač utakmice, dobio je svih osam duela, a kad je došao kući, iz džepa je izvadio mobitel, ključeve i - Mbappea! Koji ga ni jednom nije uspio proći!

U srijedu je drugi put u devet mjeseci potpuno neutralizirao ponajboljeg igrača svijeta Mbappea! Ne može biti slučajno...

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja